Cristian Bușoi: Oamenii așteaptă măsuri pentru creșterea veniturilor, nu un refren anticorupție

Publicat: 17 06. 2017, 15:50

Sâmbătă are loc Congresul PNL în care liberalii îți vor alea președintele între Cristian Bușoi și Ludovic Orban.

În discursul ținut în fața celor 5.000 de membri prezenți la Romexpo pentru a vota, Cristian Bușoi a susținut că PNL nu va reuși să facă rost de voturi în plus doar cântând "refrenul anticorupției" ci trebuie să adopte o politică de creștere a veniturilor și viziune guvernamentală.

"Doar cântând refrenul anticorupției nu vom reuși să aducem voturi noi către PNL, pentru că oamenii așteaptă de la PNL, în primul rând, o viziune despre economie și despre guvernarea acestei țări. Trebuie să continuăm să susținem niște principii, dar lupta anticorupție o face Justiția, iar partidele vorbesc despre guvernare. PNL trebuie să fie asociat cu câteva măsuri clare despre viitorul României. Trebuie să fie partidul care dă soluții pentru creșterea veniturilor românilor, și din mediul privat, și din mediul bugetar. Trebuie să fim partenerul mediului privat, al întreprinzătorilor mici și mijlocii, al oamenilor care sunt dinamici, care produc plus valoare", a afirmat candidatul la președinția PNL.

Cristian Bușoi a mai cerut, în Congresul PNL, clarificarea incompatibilităților care afectează aleșii locali.

"Îmi asum să susținem primarii și aleșii locali din PNL, să vorbim mai clar despre venituri decente pentru primari, despre pensii decente, nu privilegiate, dar nici ridicole pentru primari, viceprimari și aleșii locali. Să vorbim mai clar despre incompatibilitățile uneori absurde și foarte încâlcite care trebuie clarificate", a precizat Bușoi.

Europarlamentarul Cristian Bușoi vizează șefia liberalilor cu moțiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică".