Cristian Bușoi: În spitalele din București s-au făcut investiții haotice. Pacienții sunt plimbați între spitale ca în "Moartea domnului Lăzărescu" (VIDEO)

Cristian Bușoi: În spitalele din București s-au făcut investiții haotice. Pacienții sunt plimbați între spitale ca în "Moartea domnului Lăzărescu" (VIDEO)
Foto: Captură video

Candidatul PNL pentru alegerile locale generale din București, Cristian Bușoi, a vorbit, vineri, despre marele proiect pe care mizează în campanie – spitalul din București.

Făcând referire la unitățile spitalicești din Capitală care sunt în stare critică, în ciuda investițiilor majore care s-au făcut, liberalul a explicat că toți banii alocați pentru modernizare au fost, de fapt, „investiții haotice, fără o direcție clară, obiective clare”.

„E proiectul pe care l-aș vedea realizat ca una dintre prioritățile importante. Cred că trebuie să existe o consultare a bucureștenilor, indiferent de alegerile din iunie sau candidaturile confirmate în perioada următoare”.

Cristian Bușoi: În spitalele din București s-au făcut investiții haotice

#DIRECT_ONE_9l6hwy#

Programul principal ar putea fi realizat cu bani fie din surse proprii, fie externe, spune Bușoi, enumerând creditul de la BEI, bani europeni din programul operațional regional, finanțări de la sănătate, parteneriat public – privat.

„Văd acest spital ca unul cu peste 2.000 de paturi. Modelul pe care îl văd este spitalul AKH din Viena. Din păcate pentru sistemul sanitar din România, acolo se tratează zilnic 10 români”, îl descrie politicianul.

Bușoi afirmă că „proiectul e unul integrat. După modelul One Stop se vor putea face investigații, diagnosticare, tratament și recuperare. Nu se va ocupa doar de urgențe. Trebuie să fie locul în care un bolnav cu patologie multiplă să fie rezolvat din punct de vedere al sănătății, să nu fie plimbat ca în „Moartea domnului Lăzărescu” între spitalele din București și să nu aibă rezolvare nicăieri”.

Zonele luate în considerare pentru construire ar fi platforma Fundeni, „la ieșirea înspre autostrada București – Ploiești, în sectorul 3, strada Brățării – Vărăști, spațiul pe care funcționează RATB în zona Pieței Victoriei, terenul pe care se află Casa Radio”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`