Cristian Bușoi: Gabriela Firea ar putea fi suspendată din funcție

Publicat: 27 10. 2017, 11:54

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, atrage atenția că reducerea bugetului pentru infrastructură în Capitală ar putea pune în discuție suspendarea primarului general, Gabriela Firea.

Într-o scrisoare deschisă adresată edilului, liberalul afirmă că Firea acționează vădit împotriva obiectivelor urgente ale Capitalei.

“Tăiați fondurile de la priorități: infrastructura, trafic și modernizarea sistemului de alimentare termică și le direcționați spre proiecte care nu sunt urgente: monumente, biserici și o puzderie de ajutoare sociale inventate de administrația PSD în scop electoral”, transmite liderul PNL într-un comunicat de presă.

Gabriela Firea a tăiat 175 de milioane de lei din fondurile pentru infrastructură la rectificarea din 28 septembrie, suplimentând totodată bugetul pentru biserici.

“La această nouă rectificare reduceți, din nou, bugetul alocat pentru străzi și parcări, cu 20,8 milioane de lei. și pentru ca incompetența să fie totală, reduceți fondurile alocate uneia dintre cele mai importante probleme ale Bucureștiului: sistemul de energie termică, de unde tăiați 69,5 milioane de lei, din totalul de 756,2 milioane de lei, partea cea mai mare a reducerii — 48,9 milioane de lei — fiind luată chiar de la modernizarea a 11 centrale termice din București”, mai spune Bușoi.

În încheiere, Bușoi îi cere Gabrielei Firea să revină la prioritățile pe care trebuie să le îndeplinească în calitate de primar.

“Doamna primar, felul în care acționați de aproape 500 de zile arată fie că habar nu aveți, fie nu sunteți interesată să prioritizați și să acționați pe priorități, ca să rezolvați problemele Capitalei.

Așa cum acționați de aproape 500 de zile, tăind banii de la infrastructură și modernizarea sistemului de energie termică și înființând o administrație paralelă cu 22 de cutii negre, care aspiră fonduri fără nicio transparență, demonstrează ca acționați împotriva bucureștenilor.

În ambele situații de mai sus, după 500 de zile mandat, se poate pune în discuție, suspendarea dvs din funcție, ca soluție pentru revenirea la prioritățile Capitalei”, conchide Bușoi.