Cristian Bușoi: Candidatura mea la Primăria Capitalei nu este una definitivă. A fost decizia organizaţiei PNL Sector 1

Publicat: 29 01. 2016, 13:59
Foto: cugetliber.ro

Cristian Bușoi a declarat că nu este candidatul definitiv al PNL pentru Primăria Capitalei, el fiind doar propunerea filialei PNL Sector 1 pentru intrarea în această cursă.

”Candidatura mea nu este una definitivă. Nu a fost în niciun moment o candidatură definitivă, a fost decizia organizaţiei PNL Sector 1. Luna februarie va aduce finalizarea analizei şi aşa cum este normal, cum am stabilit de la început, va duce în faţa bucureştenilor o echipă, candidatul la Primăria Capitalei şi candidaţii la sectoare”, a susținut Bușoi, potrivit Mediafax.

Acesta a mai susținut că la primăriile de sector nu sunt conturate definitiv candidaturile din partea PNL, dar pentru Primăria Generală a fost formalizată o propunere a filialei PNL București.
”Până acum nu a fost niciun fel de discuţie de a testa alte nume şi nu s-a demarat nici procesul de sondare a bucureştenilor”, a mai susținut Cristian Bușoi, întrebat fiind ce alte nume au fost testate de PNL pentru Primăria Capitalei. Sondajul va fi demarat, probabil, săptămâna viitoare, a mai precizat acesta.

El a comentat și o declarației a copreședintei PNL Alina Gorghiu, potrivit căreia rămâne de văzut dacă el va rămâne candidatul liberalilor pentru Primăria Generală.

„Alina Gorghiu nu a spus nicio secundă că nu sunt candidatul, a explicat doar o situaţie procedurală din interiorul PNL. O situaţie procedurală foarte corectă pe care am explicat-o şi eu, de altfel de câteva ori. Urmează o validare în BNP al PNL. Eu sunt membru al acestui partid de 19 ani,(…) ţin foarte mult la PNL şi accept orice decizie a sa. Am în acest moment o poziţie de europarlamentar la Bruxelles. Pot să servesc România şi PNL şi din poziţia de europarlamentar, prin urmare aştept terminarea procedurilor interne şi decizia colegilor mei”, a mai declarat Cristian Bușoi.