Cristian Băcanu, candidat la Primăria Sectorului 5: Înțelegerea dintre PNL și USR-PLUS va salva Bucureștiul (VIDEO)

Publicat: 12 08. 2020, 19:55

Cristian Băcanu s-a lansat oficial, din partea PNL și USR-PLUS, în cursa pentru Primăria Sectorului 5. El susține că a intrat în politică în urmă cu trei ani de zile, într-un moment în care România „era guvernată despotic, haotic, iar Bucureștiul n-avea orizont”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cristian Băcanu, candidat la Primăria Sectorului 5, în direct pe B1 TV

„Vă mulțumesc că ați venit aici! Le mulțumesc liderilor celor trei partide, care au ajuns la o înțelegere care va salva Bucureștiul, și îi mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru încrederea cu care mă învestește! Acum trei ani de zile am intrat în politică obosit să văd că – deși lumea mea arăta bine, lumea unui profesionist, care în fiecare zi se ducea la instanțe, la birou – lumea din jurul meu nu arăta deloc așa cum trebuia. România, la momentul respectiv, era guvernată despotic, haotic, iar Bucureștiul n-avea orizont, pentru că doamna Firea, și cu domnul Florea, și alții ca ei îi mințiseră pe oameni și ajunseseră să preia frâiele acestui oraș.Ce vreau eu să vă propun astăzi dumneavoastră este să vă spun adevărul. Vreau să vă spun doar adevărul, și anume că lucrurile se pot schimba, că destinul Sectorului 5 se poate schimba. Cred că oamenii din Sectorul 5 au obosit să audă în permanență că Sectorul 5 a rămas în urmă, că așa e în Sectorul 5, că nu se poate, că nu sunt soluții”, a declarat Cristian Băcanu.

El susține că „aceasta este placa pe care oameni ca Firea sau Florea, sau Vanghelie au repetat-o în ultimii 20 de ani în Sectorul 5, pentru că au vrut să îi țină pe oameni captivi, astfel încât să sifoneze banii publici și să îi ducă înspre găștile lor. Asta au făcut cei de la PSD la Capitală”.

Ce au declarat Ludovic Orban și Nicușor Dan în cadrul evenimentului de lansare

Lansarea candidaturii s-a făcut în prezența principalilor actori politici din alianța creată de PNL și USR-PLUS pentru Capitală, iar printre aceștia s-au numărat Ludovic Orban, liderul liberalilor, și Nicușor Dan, omul în jurul căruia a fost construită formula comună pentru București.

Prim-ministrul susține că „se poate ca în Sectorul 5 să existe o administrație cinstită, o administrație corectă, o administrație profesionistă, care să fie dedicată dezvoltării sectorului. Sectorul 5 are nevoie de investiții majore. Sectorul 5 are nevoie de un proces de regenerare urbană extrem de masiv. Sectorul 5 are nevoie de o investiție masivă în educație, nu numai la Liceul Lazăr, ci în fiecare școală și în fiecare liceu din Sectorul 5. Sectorul 5 are nevoie de o administrație cinstită, care să gospodărească banul public, dar mai ales de o administrație profesionistă, care să aibă capacitatea să aducă fonduri europene pentru proiectele de creștere a calității vieții din Sectorul 5”.

La rândul său, Nicușor Dan a declarat că „foarte mulți bucureșteni spun că orașul merge într-o direcție greșită, că este condus de o administrație coruptă, care nu știe de fapt unde vrea să meargă și care acoperă ceea ce n-a făcut cu o spoială, cu petreceri, cu publicitate, care nu ține deloc seama de care sunt nevoile și aspirațiile oamenilor”.