Cristian Andrei: Ponta minte de multe ori gratuit, de parcă e parte a ADN-ului său

Publicat: 22 03. 2015, 18:54
Foto: victorponta.ro

Sâmbătă a avut loc Congresul Național al PSD, cu ocazia căruia premierul Victor Ponta a spus că nici el nu ar fi votat cu “Ponta la prezidențiale”. Despre această afirmație, jurnalistul Cristian Andrei, scrie pe Gândul, că Ponta a pus punctul pe i, dar și că aceste afirmații transmit faptul că Ponta nu a fost un candidat credibil, nu a fost un candidat al cărui cuvânt să conteze în fața oamenilor.

“La final, problema centrală a PSD rămâne credibilitatea lui Victor Ponta. Oricât a încercat analiza sofisticată a lui Dragnea să ascundă cauzele eşecului de la prezidenţiale, Ponta a pus punctul pe i: ”dacă locuiam în Diaspora şi eu votam împotriva lui Ponta”. Cuvinte puţine, simple, dar clare, o ghilotină sub care s-a pus singur. Pentru că ele transmit esenţa: candidatul Ponta nu a fost unul credibil, nu a fost un candidat al cărui cuvânt să conteze în faţa oamenilor. Oamenii simt când sunt minţiţi. S-a spus că propaganda lui Iohannis a generat valul de proteste din Diaspora, că s-a minţit despre cota unică, că Ponta a fost etichetat drept omul ruşilor şi al asistaţilor social. Dar cum poate uita premierul că trimitea cupoane acasă oamenilor în care spunea că Iohannis va tăia pensiile, că aveau loc campanii demente la televiziunile prietene cum că Iohannis va vinde Ardealul, cum că a vândut copiii în tinereţe şi ce fac părinţii săi în Germania?!”, scrie jurnalistul.

Totodată, Cristian Andrei face o analiză a ceea ce s-a petrecut la Congresul Național al PSD și subliniază câteva aspecte a ceea ce s-a întâmplat ieri la Palatul Parlamentului.

Jurnalstul notează că în partid nu există o opoziție reală, în continuare partidul fiind condus de Liviu Dragnea și Victor Ponta. „Singurul pericol venind dinspre DNA”, scrie jurnalistul.

Ion Iliescu, dar și alți membri social democrați nu au participat la Congresul PSD-iștilor, fapt ce s-ar putea interpreta prin faptul că nu sunt de acord cu modul în care s-a organizat Consiliul.

„Ion Iliescu a fost marele absent, mulţi interpretând acest lucru ca o dezaprobare a modului în care s-a organizat acest Consiliu Naţional. Bolnav sau critic la adresa conducerii, Iliescu pare că nu mai este dispus să se implice în viaţa de partid. Epoca sa a apus, deja în partid se vorbeşte de dezlipirea etichetei de comunist. Scena de la Palatul Parlamentului a fost goală, semn că nimeni nu este dispus să privească în ochi sala”, spune jurnalistul.

În ceea ce privește persoana premierului, jurnalistul scrie că “trebuie să înveţe să nu mai mintă. Mulţi vor spune că toţi politicienii mint, dar Victor Ponta o face de multe ori gratuit, de parcă e parte a ADN-ului său. Normal ar fi ca atunci când îl întrebi ceva simplu, să fii sigur că Ponta nu te-a minţit. Să te poţi uita în ochii lui şi a doua zi, fără jena că tu ţi-ai dat seama că te-a minţit, iar el fără problema că a comis-o din nou. Să nu mai fie nevoie să spună, azi este soare, iar tu să fugi repede la geam să vezi dacă chiar este soare. Cuvântul unui om îl defineşte pe acesta. Iar Ponta a fost prins de prea multe ori că a minţit”.

„După acest Consiliu Naţional, PSD nu s-a reformat, cum tot auzim de trei luni, ci tandemul Ponta – Dragnea şi-a conservat pentru încă şase luni puterea în partid. Problemele de fond rămân, iar cea mai mare vulnerabilitate pentru PSD este chiar Victor Ponta. PSD este un castel din cărţi de joc, care se poate prăbuşi când o singură carte va fi dislocată de la locul ei”, consluzionează Cristian Andrei.