Cristi Danileț, despre condamnarea lui Năstase: Justiția condamnă infractori, indiferent din ce partid fac parte (VIDEO)

Cristi Danileț, despre condamnarea lui Năstase: Justiția condamnă infractori, indiferent din ce partid fac parte (VIDEO)

Judecătorul Cristi Danileț a declarat, miercuiri, în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei” că declarațiile politicienilor făcute după condamnarea lui Adrian Năstase sunt nefondate, mai ales declarațiile făcute de premierul Ponta care a declarat că acesta este un „condamnat politic”.

„Nu e treaba premierului să spună aceste lucruri și prefer ca personajele politice să se abțină de la comentarii legate de cum se derulează dosarele. Ar trebui să îndepărtăm suspiciunile acestea, că politicienii sunt urmăriți, nu, infractorii sunt urmăriți, e datoria mea de judecător să urmăresc corupții țării, indiferent că sunt mari politicieni sau oameni de rând”, a spus Danileț.

Acesta a mai declarat că după acuzațiile făcute de Victor Ponta, Consiliului Superior al Magistraturii a cerut sesizarea Inspecției Judiciare.

„Ieri ne-am adunat în cadrul CSM ad-hoc și ne-am gândit să adoptăm rapid o reacție. Legea prevede însă că plenul poate să adopte o reacție de apărare a independenței justiției, dacă este cazul, dar nu ne puteam întruni în plen ieri. Eu am zis să avem o reacție, chiar și la nivel de secție a CSM, dar în final s-a decis să sesizăm inspecția judiciară cu privire la două aspecte: să se verifice toate declarațiile făcute de Victor Ponta, să vedem dacă reprezintă un atac la adresa justiției, și să se verifice dacă sunt adevărate remarcile referitoare la anumite dosare care stagnează la procurori”, a completat acesta.

Cristi Danileț, despre condamnarea lui Năstase


 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`