Crin Antonescu: „Zilele lui Ponta în fruntea Guvernului sunt numărate şi nu sunt multe”

Publicat: 23 02. 2015, 11:05

Liberalul Crin Antonescu nu îi dă mari şanse lui Victor Ponta, fostul său aliat de guvernare, de a rezista mult în fruntea Palatului Victoria. Acesta susţine că premierul Ponta nu mai poate fi considerat un „pol de credibilitate”.

„Atunci când am vorbit despre credibilitate şi despre forţă în acest moment a unor oameni şi am spus că doar preşedintele este în situaţia asta nu am vrut să fac un atac la adresa domnului Ponta. Domnul Ponta poate să mai rămână prim-ministru, ceea ce nu se va întâmpla multă vreme, dar nu se poate susţine serios că este un pol de credibilitate în acest moment pe scena politică românească.  Eu cred că zilele domnului Ponta în fruntea Guvernului sunt numerate şi nu sunt multe, dar asta este deja în altă ordine de idei. Chiar dacă este şi ar mai rămâne prim-ministru, nu domnul Ponta, din păcate pentru domnia sa, poate să fie un punct de coagulare a speranţei pentru societatea românească în domeniul politic”, a spus Crin Antonescu pentru Gândul.

Totodată, Antonescu afirmă că singurulm lider politic credibil la ora actuală este Klaus Iohannis și că absolut toate partidele sunt “în criză”.

În celelalte partide nu văd nimic care să mă înveselească sau încurajeze. Ceea ce se vede cu ochiul liber pe scena politică este această realitate şi este o realitate fără precedent. Toţi preşedinţii au avut un capital mare de încredere, sunt pentru prima dată în situaţia în care doar preşedintele este credibil în faţa opiniei publice în scena politică. Şi asta nu face decât să îi îngreuneze misiunea şi să o facă mai importantă”, a fost poziţia senatorului PNL.