Crin Antonescu: Vrem schimbarea nu doar a Puterii, ci și a României. Țara este ocupată de un Guvern fără legitimitate (VIDEO)

Crin Antonescu: Vrem schimbarea nu doar a Puterii, ci și a României. Țara este ocupată de un Guvern fără legitimitate (VIDEO)
Foto: B1 TV

Liderul PNL, Crin Antonescu, a susținut un discurs, joi, în cadrul mitingului din Piața Arcului de Triumf, prin care a cerut alegeri anticipate și a susținut că România este ocupată de un Guvern care nu mai are legitimitate.

De altfel, acesta a făcut un apel la unitate pentru ca Puterea să nu reușească să disperseze protestatarii și să scape de presiune.

Noi opoziția politică din România cerem protestatarilor fără partid din România, protestatarilor civici, dialog și acțiune comună pentru plecarea acestui Guvern, pentru alegeri anticipate, pentru democrația din România. Dragi prieteni care protestați fără culoare de partid vreți aceleași lucruri ca și noi. Și pentru noi și pentru voi nu se pune problema doar să schimbăm puterea, ci să schimbăm România. România nu putem să o schimbăm decât împreună„, a spus Antonescu.

Antonescu a explicat că USL nu promite dublări de salarii, însă a menționat că poporul nu mai poate fi cumpărat sau păcălit de către cei din Guvern.

Nu putem singuri să vă scăpăm de ăștia, de ăștia putem scăpa doar împreună. De asta vă zic bine ați venit, scăpăm de ăștia. Este nevoie acum de unitatea tuturor care vor schimbarea. Ultima speranță a acestei puteri este să ne disperseze, trebuie să răspundem prin unitate. Nu suntem numai câteva sute sau câteva mii acolo, suntem milioane, pentru că noi suntem aici în stradă și în numele celor care sunteți în casă. Nu promitem dublari de salarii, țara noastră e acum ocupată de o putere care nu mai are legitimitate și acestei puteri îi spun pe noi nu ne puteți speria, nu ne puteți cumpăra sau păcăli„, a adăugat liberalul.

Antonescu și-a încheiat discursul într-o notă destul de dură, numindu-l pe Traian Băsescu drept ultimul președinte comunist și cerând demisia imediată a acestuia. Președintele PNL a mai spus că parlamentarii Opoziției sunt dispuși să își dea demisia în masă pentru alegerile anticipate.

Mesajul nostru este simplu: Domnule Traian Băsescu, ultimul președinte comunist, pleacă! Domnilor UDMR-iști și traseiști plecați! Supuneți-vă judecății acestui popor la urne, ne mint că nu se pot face anticipate, le spun în numele opoziției că mâine parlamentarii USL își dau demisia împreună cu parlamentarii puterii. Dacă acceptă alegeri anticipate să vină să își dea demisia alături de noi„, a conchis Crin Antonescu.

Crin Antonescu: Cerem demisia imediată a lui Traian Băsescu

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_14794').select();" id="embed_text_14794" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)