Crin Antonescu se aliază cu Liviu Dragnea pentru înlăturarea lui Victor Ponta de la conducerea PSD

Publicat: 29 10. 2012, 09:13

Crin Antonescu tulbură apele în interiorul PSD. Liderul USL este hotărât să-l sprijine pe Liviu Dragnea, secretarul general al social democraţilor, pentru a avansa în funcţie. Scopul principal este chiar înlăturarea lui Victor Ponta de la conducerea partidului, spun unele surse USL, citate de Evenimentul Zilei. Totul în schimbul unei candidaturi mai sigure a lui Antonescu în judeţul Teleorman, condus de Dragnea.

Mutarea candidaturii lui Crin Antonescu de la Bucureşti în Teleorman nu reprezintă decât un gest de disperare, menit să aducă schimbări în PSD, potrivit analiştilor.

„Fuga este elementul care-l caracterizează pe Crin Antonescu în ultima perioadă. A fugit de la Cotroceni, din sectorul 1, din sectorul 3, s-a dus la Teleorman, cine știe ce ne mai rezervă viitorul apropiat. Eu cred, pe românește, că i s-a terminat benzina. Acest gest al lui Antonescu de a se lua de braț cu adversarul din interior al lui Ponta, din interiorul PSD, este elementul determinant care ne face să fim foarte atenți la posibilele mișcări turbionare din interiorul PSD”, a declarat Cozmin Gușă pentru B1 TV.

Surse din interiorul USL au declarat pentru Evenimentul Zilei că în realitate, această mişcare a lui Liviu Dragnea şi Crin Antonescu de a candida în tandem în judeţul Teleorman urmăreşte scoaterea din ecuaţie chiar a premierului Victor Ponta. Se pare că Dragnea visează la şefia PSD, însă pentru a câştiga notorietate ar vrea să treacă mai întâi pe la preşedinţia Camerei Deputaţilor.

Nimic nu pare însă să îi stea în cale baronului local. Se bucură de sprijinul lui Crin Antonescu care, la rândul său, îşi urmăreşte interesul. Potrivit aceloraşi surse, liberalul vrea să fie sigur că va prinde un scaun de senator în Parlament, motiv pentru care s-a aliat cu Dragnea, fie chiar împotriva colegului de alianţă Victor Ponta.

Mutarea lui Antonescu nu a scăpat însă de critici.

„Antonescu a ales să se ducă sub umbrela Dragnea. Dânsul a a candidat de fiecare dată în alt colegiu, pentru că așa cum se comportă în Parlament, prin absență, la fel se comportă și în teritoriu”, a declarat europarlamentarul PDL Theodor Stolojan.

Consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, crede însă că Liviu Dragnea aspiră chiar la fotoliul de premier în schimbul sprijinului pe care i-l va acorda lui Crin Antonescu,  la alegerile din decembrie.

Antonescu urmărește să-l pună pe Dragnea la șefia PSD

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_24916').select();" id="embed_text_24916" />