Crin Antonescu: Propunerea lui Chiuariu de a muta sediul CCR din București e una personală

Publicat: 11 05. 2013, 13:03

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că propunerea vicepreşedintelui Comisiei de revizuire a Constituţiei, Tudor Chiuariu, privind mutarea sediului CCR din Bucureşti este una personală.

Antonescu spune că această propunere nu a fost asumată și de PNL. „Vom discuta, şi săptămâna viitoare va fi o săptămână foarte plină, care probabil va avea pe primul loc al agendei, şi în interiorul PNL şi în interiorul USL, tocmai discuţii despre aceste puncte de discutat din Constituţie. Deocamdată e vorba de o idee, de o propunere strict personală a domnului Chiuariu”, a spus Antonescu.

Vicepreşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Tudor Chiuariu (PNL), a propus în cadrul unei dezbateri a Forumului constituţional ca sediul Curţii Constituţionale să fie mutat din Bucureşti la Iaşi, Cluj-Napoca sau Sibiu, pentru a fi evitate presiunile politice asupra judecătorilor.

Chiuariu a menţionat că ideea a fost preluată de la un fost ministru de Justiţie al Germaniei, după ce a constatat „câtă pasiune naşte” în România această instituţie.

Antonescu: PNL nu a propus mutarea sediului CCR din București

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: