Crin Antonescu: PNL, cât va fi la guvernare, nu va susține majorarea cotei unice (VIDEO)

Publicat: 23 10. 2013, 23:11
Foto: mediafax.ro

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii ”Sub Semnul Întrebării” de pe B1 TV că PNL nu va susține niciodată, cât timp va fi la guvernare, majorarea cotei unice.

Afirmația vine după ce surse USL au declarat că au vorbit la finalul ultimei şedinţe a Uniunii despre varianta reducerii TVA şi creşterii cotei unice în contextul discuţiilor legate de construcţia bugetară pentru anul 2014, potrivit Mediafax.

„Victor Ponta nu a făcut o asemenea propunere, a făcut pe fugă, ca într-un soi de avanpremieră, a evocat câteva variante. Un lucru e clar: PNL nu va accepra majorarea cotei unice atât timp cât va fi la guvernare. În plus, știți foarte bine că premierul Ponta a invocat chiar în vizita sa din SUA că unul dintre atuurile României este cota unică de 16%”, a spus Crin Antonescu.

Sursele USL spun că Victor Ponta ar fi avansat ideea creşterii cotei unice, în prezent de 16%, dar şi a reducerii TVA, de 24%, una dintre variante fiind ca acestea să ajungă la acelaşi nivel.

Antonescu: PNL nu va susține niciodată majorarea cotei unice