Crin Antonescu, despre amnistie și grațiere: Falimentul PSD e clar. Să nu devină și al României

Publicat: 30 11. 2018, 09:55

Falimentul PSD e clar, dar trebuie avut grijă ca acesta să nu devină și falimentul României, a declarat liberalul Crin Antonescu, în contextul discuțiilor privind o posibilă Ordonață a Guvernului pe amnistie și grațiere.

”Falimentul PSD-ului pe toate fronturile e foarte clar și problema care se pune pentru al 101-lea an al României Mari este ca acest faliment ireversibil pe acest ciclu al PSD să nu devină și falimentul întregii Românii”, a declarat Antonescu, pentru Digi24.

El nu crede, totuși, că Guvernul PSD-ALDE va da această OUG, pe care o numește o ”stafie” care ”bântuie nopțile de un an jumătate”: ”A devenit necesar, dar deja ridicol să tot vorbim. Totuși, agenda unei țări mai ales în momente cu teme reale nu poate fi făcută mereu de Codrin Ștefănescu, care tot iese și anunță grațiere, amnistii și dreptate până la capăt. Logic gândind, dacă aveau determinarea, elementele, resursele să o dea, o dădeau de mult, din prima zi a guvernării, o dădeau de atunci de când au dat OUG 13, pe care și pe aceea au retras-o. Eu nu cred că o vor da”.

”Strict în legătură cu această eventuală ordonanță, eșecul ei dinainte de a fi dată ține nu de textul ordonanței, ci de percepția întregii societăți românești, chiar și a partizanilor firești ai PSD-ului, că ea este cu dedicație. Asta este marea ei problemă, una care în câmp politic nu iartă. (…) Nu ne putem întoarce la perioada de dinainte de 2004, nu putem merge decât înainte spre calea unei justiții sănătoase și independente, și cât mai departe de încăierarea politicienilor în jurul numirii sau revocării procurorilor”, a adăugat Crin Antonescu.