Crin Antonescu: Nu mă surprinde respingerea nominalizărilor la PÎCCJ și DNA, însă am rezerve privind motivația

Publicat: 19 01. 2013, 13:43

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că nu este surprins de faptul că președintele Traian Băsescu a respins nominalizările pentru șefia PÎCCJ și DNA, însă a arătat că are rezerve privind motivația acestor respingeri.

Constituţia îi îngăduie preşedintelui să respingă (propunerile ministrului Justiţiei pentru şefia DNA şi funcţia de procuror general – n.r.). Pe mine nu m-a surprins, nu m-a mirat. Am nişte rezerve în raport cu motivaţia pe care domnia sa a dat-o„, a spus Antonescu, la Realitatea TV.

Președintele Traian Băsescu a respins, vineri, propunerile făcute de ministrul Justiției Mona Pivniceru pentru șefia DNA și a Parchetului General. (Detalii AICI)

Cele două propuneri făcute de Mona Pivniceru în urmă cu aproximativ 2 luni au fost Tiberiu Nițu, pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) și Ioan Irimie, pentru funcția procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Motivaţia principală care a stat la baza deciziei preşedintelui Traian Băsescu este lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei.