Crin Antonescu: Niciun parlamentar PNL nu a demisionat. Așteptăm discuțiile cu PSD și PC

Publicat: 24 01. 2012, 17:14
Foto: evz.ro

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți, că niciun parlamentar PNL nu a demisionat, în ciuda faptului că mai mulți dintre aceștia i-au înmânat demisia din Parlament, informează HotNews.

Acesta a precizat că nu s-a luat deocamdată nicio decizie privind retragerea parlamentarilor Opoziției din Parlament, această posibilitate urmând să fie discutată cu celelalte partide din USL, PSD și PC.

Nicio persoană și niciun parlamentar al PNL nu a demisionat. Toți sunt în mandate. am pornit o discuție cu colegii mei și am hotărât părăsirea Parlamentului, toți precizând faptul că acest lucru nu este posibil decât dacă după discuții și cu partenerii noștri din PSD si PC, ajungem la un consens și facem o demisie în bloc„, a declarat Antonescu.

Liberalul a reiterat nevoia unei discuții în cadrul USL, pentru armonizarea unei acțiuni comune.

Mai mulți parlamentari PNL și-au prezentat demisia

Luni, mai mulți parlamentari PNL, printre care Ludovic Orban, Adriana Săftoiu sau Theodor Atansiu și-au prezentat demisia din Parlament, hârtiile oficiale fiind înmânate liderului partidului, Crin Antonescu.

Alături de cei trei și alte zeci de liberali au recurs la același gest.

Alți parlamentari PNL importanți, precum Varujan Vosganian sau Alina Gorghiu, și-au manifestat disponibilitatea de a demisiona.

Adriana Săftoiu a declarat, în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării” difuzată de B1 TV, că poate este cazul ca scena politică din România să beneficieze de apariția unor noi personaje și a vorbit despre posibilitatea ca românii să își aleagă o nouă clasă politică.

PC, prin vocea lui Daniel Constantin, s-a aliat la dorința liberalilor

Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că toți parlamentari conservatori sunt dispuși să își prezinte demisia imediat, în momentul în care USL va decide acest lucru.

Acesta a explicat că actuala criză prin care trece România este provocată de președintele Traian Băsescu și de către Guvern, acesta din urmă fiind supus șefului statului.

După ce se pare că PNL și PC s-au aliniat către același plan de acțiune, demisia în bloc a Opoziției din Parlament va fi decisă de PSD, urmând a se vedea dacă social democrații vor merge pe această variantă sau vor decide un alt curs de acțiune.