Crin Antonescu: Este foarte probabil să candidez din nou la președinția Senatului
Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat că, în ce îl privește, e foarte probabil să candideze la un nou mandat de președinte al Senatului, și că PNL are în vedere preluarea portofoliului de la Finanțe, pe viitor.
”Dacă noi vom avea majoritatea în ambele Camere înţelegerea care este prevăzută în acordul de constituire a USL este ca preşedinţia Camerei Deputaţilor să revină PSD sau ACS (Alianţei de Centru Stânga – n.r.) şi preşedinţia Senatului ACD (Alianţei de Centru Dreapta – n.r.). Şi atunci, având în vedere că deţin şi în prezent această funcţie, este foarte probabil să candidez din nou” a anunțat Antoenscu, într-un interviu pentru Agerpres.
Șeful liberal consideră că toți ministri PNL din actualul guvern și-au îndeplinit misiunea. Este posibil ca unii dinter ei să nu mai figureze într-un nou Guvern, sau este posibil să fie păstrați toți. De asemenea, Antoenscu a precizat că PNL este pregătit să dea un premier, deși deocamdată nu este cazul.
”PNL este pregătit să dea nume pentru orice portofoliu şi evident că PNL, care va fi, fără îndoială, unul dintre cele mai importante partide parlamentare, ar putea avea variante şi pentru premier. Nu este cazul acum şi nu este niciun dubiu în legătură cu asta, deoarece PNL este angajat într-o alianţă politică în care a stabilit că premierul va aparţine PSD, şi anume va fi preşedintele PSD, Victor Ponta” a explicat Antonescu.
În acest sens, președintle liberal a mai precizat și că ar fi de dorit ca portofoliul de la Finanțe să revină PNL, în condițiile în care Florin Georgescu și Raed Arafat au anunțat că nu vor să mai facă parte dintr-un alt guvern.
„PNL este interesat şi pregătit cu variante, dacă va fi cazul, pentru amândouă dintre aceste ministere (Finanțe și Sănătate n.r.) şi, din punctul meu de vedere, este de dorit cu prioritate ca Ministerul Finanţelor, de pildă, să revină PNL.”
Totodată, Antonescu a subliniat și principalele direcții de politică externă ale României, în viziunea sa, aceastea fiind parteneriatul cu SUA și rolul în cadrul NATO, precum și un rol active în cadrul UE.
”În primul rând, dezvoltarea, aprofundarea orientărilor de politică externă majore pe care România a reuşit să le construiască în aceşti 20 de ani, vorbesc aici de condiţia noastră de membru al NATO, de apartenenţa la UE, Parteneriatul cu SUA. Ele trebuie continuate şi trebuie să capete şi mai mult conţinut… În privinţa UE vedem cu toţii că ne confruntăm nu doar cu o criză economică, la nivelul întregii Europe, ci şi cu nişte îngrijorări de natură instituţională. Nu România a generat criza economică ce afectează întreaga Europă, nu România a generat îndoielile care există în multe ţări europene în legătură cu funcţionarea actuală a instituţiilor comunitare. Cred că direcţia noastră de acţiune trebuie să fie aceea de a deveni un membru al UE cu un cuvânt cât mai greu de spus” a explicat Crin Antonescu.