Crin Antonescu este decis să mute PNL în familia popularilor europeni

Publicat: 10 01. 2013, 10:18

Partidul Național Liberal se pregătește de o mare schimbare. Surse din cadrul partidului susțin că în anul 2013, formațiunea se va afilia familiei popularilor europeni (PPE).

„ PNL va deveni în acest an membru al Partidului Popular European”, au precizat sursele citate, pentru Gândul.

„Este posibil ca în 2013 PNL să se afilieze familiei popularilor europeni. Acesta a fost un proiect mai vechi al PNL din 2002 şi nu cred că a fost abandonat”, a declarat, ieri, vicepreşedintele PNL, Marian Petrache.

Chiar liderul PNL, Crin Antonescu, a lansat această idee anul trecut, când afirma că „se uită cu interes la PPE”, apreciind că în interiorul PNL există o „importantă componentă conservatoare”, care situează partidul mai aproape de PPE.

„Ne simţim foarte bine în grupul liberal, am avut întotdeauna parte de sprijinul colegilor noştri, dar pe de altă parte ne uităm cu interes la PPE, pentru că în ceea ce priveşte programul politic, acesta are multe similitudini cu al nostru. Partidul Naţional Liberal din România se află mai la dreapta faţă de liberalii europeni în general. Există o importantă componentă conservatoare care ne situează aproape de PPE”, a spus Antonescu, într-un interviu pentru El Mundo.

Din familia popularilor europeni fac parte în acest moment PNŢCD, PDL şi UDMR.

Afilierea la familie popularilor europeni este susținută de vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde, însă este criticată de Călin Popescu Tăriceanu, care consideră că PNL trebuie să rămână fidel ALDE.