Crin Antonescu: E normal să mergem pe liste separate la europarlamentare, dar nu sunt de acord să înceapă campania electorală acum

Publicat: 22 04. 2013, 14:08

Președintele PNL Crin Antonescu a reafirmat, luni, că partidul pe care îl conduce va merge separat de PSD la alegerile europarlamentare din 2014, însă s-a declarat împotriva începerii campaniei electorale încă din această perioadă.

„E normal să mergem pe liste separate, dar fiind faptul că alegerile europarlamentare sunt alegeri prin excelență de culoare și de familie politică. Suntem aliați, dar acest lucru nu se schimbă la nivel european”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că ar fi fost de preferat o decizie și în interiorul USL, în locul anunțului unilateral făcut de Victor Ponta în cadrul Congresului PSD de zilele trecute. El adaugă că PNL-ul nu este de acord cu percepția PSD-ului de a demara campania electorală pentru europarlamentară încă din această perioadă.

„Avem o diferență de percepție și de opinie în legătură cu acest anunț. Mergem pe liste diferite, dar nu suntem de acord ca în vederea alegerilor europarlamentare să înceapă o campanie electorală chiar de a doua zi după congres. Nu credem că o campanie electorală de un an de zile este binevenită. Campania trebuie să înceapă la anul pe vremea asta, atunci când este prevăzută”, a mai spus Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a precizat că nu europarlamentarele sunt prioritare acestei guvernări, ci succesul actului de guvernare, regionalizarea sau modificarea Constituției.
„Sper că Ponta a vorbit simbolic, nu este nevoie de o campanie de un an”, a spus Antonescu.

Antonescu: Europarlamentarele nu sunt prioritare

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: