Crin Antonescu, dezlănțuit la adresa PSD și a lui Ponta în cadrul Delegației Permanente a PNL (VIDEO)

Publicat: 26 02. 2014, 15:44

Înregistrările din ședința Delegației Permanete a PNL arată un Crin Antonescu dezlănțuit la adresa PSD și a premierului Victor Ponta. Antonescu le-a povestit colegilor cum a crezut în apelul făcut de premier înainte de şedinţa PNL, aşa că l-a sunat din aeroport. Doar că ceea ce spunea la TV nu avea nicio legătură cu ce i-a spus premierul la telefon liderului PNL. Printre liberali au fost şi lideri care nu au susținut ieşirea de la guvernare.

Apelul televizat al lui Victor Ponta, de reconciliere în USL, şi chiar concesiile pe care acesta le-a anunţat, i-au pus in încurcătură pe liberali.

”Nu îmi era clar dacă a făcut într-adevăr un pas, care să ne dea un element. ne-a spus din nou, ca pe o cedare, că domnul Daniel Constantin renunţă să fie vicepremier. L-am sunat pe domnul Ponta, l-am găsit de această dată şi am cerut clarificări asupra acestui lucru, spunându-i că, dacă eu am înţeles bine şi, după 2 săptămâni de învârtit în jurul cozii, mergem în Parlament cu o formulă pe care noi în toate drepturile noastre şi în toate cererile, există șanse foarte bune să închidem criza în al 12-lea ceas. Din păcate, domnul prim-ministru mi-a spus, nu, asta nu”, a declarat Antonescu.

Mai mult, mesajele pacifiste lansate de Victor Ponta au fost contrazise de acţiunile sale, spune Antonescu, făcând referire la demiterea a trei secretari de stat liberali, dar şi de apărarea miniştrilor PNL criticaţi de conducerea liberală.

”Apelul direct la PNL, la oamenii săi, la demnitarii săi, domnule eu sunt tatăl vostru, am grijă de voi, daţi-l dracului pe Antonescu, voi faceţi treaba bună, noi guvernăm. Cum poate veni să discute astăzi după ce ieri îl dă afară pe Bogdan Nica fără nicio explicaţie, spune public azi că l-a dat afară pe Puţura şi că nu poate să spună de ce l-a dat, dar ştie ministrul Justiţiei”, se mai aude Antonescu spunând.

Nu toţi liberalii au agreat însă ruperea USL. Unul dintre puţinii care au susţinut puternic rămânerea la guvernare a fost Călin Popescu Tăriceanu.

Antonescu, atacuri la adresa lui Ponta în spatele ușilor închise