Crin Antonescu, despre numirile de la Parchet și DNA: Nu avem ce negocia în această privință

Publicat: 26 01. 2013, 13:19

Președintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la sediul central al Partidului Național Liberal, despre numirea procurorului general și procurorul șef al DNA.

“În ceea ce privește negocierile privitoare la desemnarea celor doi demnitari, procurorul general și procurorul șef al DNA, pozitia USL, PNL și a mea de principiu, în orice privește sistemul judiciar din România: independența justiției, un lucru la care ținem și pe care îl considerăm definitoriu pentru democrație, lupta reală împotriva fenomenului corupției, independența tuturor instituțiilor și instanțelor din sistemul jusdiciar în raport cu toți factorii politici”, a spus Antonescu.

Totodată, președintele PNL a afirmat că nu va negocia în această privință.

“Discuția despre negocieri între partide și actori politici ori instituții politice privitoare la numirea celor doi actori sunt în afara acestor principii. Nu avem ce negocia în această privință. (…) Nu a avut și nu va avea loc sub nicio formă o negociere între mine și președintele României în legătură cu acest subiect.”, a precizat liderul USL, adăugând că “legea ne spune foarte limpede cum se face această numire”.

Crin Antonescu: Nu avem ce negocia legat de numirile șefilor DNA și Parchet

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: