Crin Antonescu: Cred că propunerile lui Victor Ponta vor putea fi retrase de noul ministru al Justiției

Publicat: 03 04. 2013, 13:49

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că noul ministru al Justiției ar putea retrage propunerile înaintate de Victor Ponta pentru șefia DNA și PÎCCJ.

Acesta a mai arătat că obiectivul său este blocarea unui eventual compromis cu președintele Traian Băsescu, în care ar fi implicat premierul Victor Ponta.

Eu cred că da, dar rămâne de văzut, despre aceste propuneri noi ştim deocamdată că sunt propuneri şi pe mine sigur că mă interesează finalul procesului, dar deocamdată eu am vorbit despre propuneri. Eu nu am a-i reproşa domnului Băsescu că vrea să ţină Justiţia pe cât poate în continuare sub control politic, nu o să mă supăr pe domnul Băsescu că o să semneze eventual propunerea cu doamna Kovesi, asta ştim.

Eu am treabă în chestiunea asta cu partenerul meu şi cu ceea ce mă angajează, indiferent ce părere am, şi pe mine, şi PNL, tot USL. Oamenii, pe bună dreptate, nu stau să distingă cine ce părere a avut, oamenii ştiu aşa: «Când v-am dat votul, eraţi împreună şi împreună aţi spus că veţi face A, B, C, D». În momentul în care faci minus A, minus B, eu alegător e normal să te pun să decontezi pe ăla care ai venit să ceri votul, adică pe voi doi, pe voi, aceste partide, pe voi, această alianţă„, a spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a făcut, miercuri dimineață, propunerile pentru șefia DNA și a Parchetului General, Laura Codruța Kovesi fiind nominalizată la șefia Direcției Generale Anticorupție (DNA) și Tiberiu Nițu în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Vezi AICI mai multe detalii despre propunerile de la DNA și PÎCCJ.

Antonescu: Propunerile lui Ponta ar putea fi retrase de noul ministru

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: