Crin Antonescu, atac la PSD și Victor Ponta: Unii sunt mâhniți că mai există și alții la guvernare

Publicat: 19 01. 2013, 13:10

Atac dur al preşedintelui PNL, Crin Antonescu la adresa colegilor de coaliţie din PSD. Antonescu îi bănuieşte pe social-democraţi că nu sunt foarte mulţumiţi de faptul că guvernează alături de liberali. De asemenea, Crin i-a recomandat lui Victor Ponta să se comporte mai mult ca şef al guvernului şi mai puţin ca lider al social-democraţilor.

Crin Antonescu a comparat relaţia dintre PNL şi PSD cu cea avută de liberali cu cei din PNŢCD în perioada guvernării CDR. Antonescu îi bănuieşte pe social-democraţi că nu sunt foarte mulţumiţi de faptul că trebuie să împartă puterea cu altcineva.

Am făcut parte, noi liberalii, din guvern cu ţărăniştii, cu PD (…), liberalii au fost mereu mâhniţi că alţii au mai mult. Pesediştii în general sunt mai puţin comunicativi, dar veţi vedea şi o mare mâhnire în sufletele unora din PSD că mai există şi alţii la guvernare„, a declarat Antonescu.

Crin nu a uitat să îl înţepe nici pe Victor Ponta pe care îl acuză că nu îşi ia în serios rolul de premer al unui guvern de coaliţie.

În măsura în care Ponta va înţelege că e premierul unui guvern de mare coaliţie, nu ca preşedinte PSD, PSD îşi va trage destul profit electoral dacă guvernarea iese bine. Temele de pe agendă guvernamentală nu sunt cum încap pe scaune PSD, PNL şi conservatorii care nu sunt lipsiţi de ambiţii şi anvergura aspiraţiilor„, a spus președintele PNL.

Acesta nu este singurul atac al lui Antonescu la adresa premierului. În urmă cu câteva zile, preşedintele Senatului a calificat drept „caraghios”  pactul semnat de Victor Ponta cu preşedintele Traian Băsescu. (Detalii AICI)

Antonescu şi-a exprimat însă admiraţia faţă de calităţile şefului statului.

Eu nu am nimic împotriva preşedinţilor care au idei sau iniţiative. Traian Băsescu, am mai spus asta, l-am lăudat de atâtea ori, are foarte multe calităţi excepţionale. (…) Traian Băsescu, atunci când a fost propus de guvern, l-am admirat luni în şir pentru că el este un om seducător prin energia sa, se băga în toate, avea idei în toate, era gata să se certe în faţa a mii de manifestanţi„, a încheiat Crin Antonescu.

Antonescu, atac la PSD și Ponta

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: