Crin Antonescu, atac la preşedintele ANI: Cine şi de ce l-a numit în funcţie, ce îl recomandă pentru acest post?

Publicat: 19 11. 2012, 11:16

Preşedintele PNL Crin Antonescu a lansat un nou atac dur la adresa Agenţiei Naţionale de Integritate  şi a preşedintelui ANI, Horia Georgescu.

Rolul instituţiei este foarte important. Se face foarte mare caz şi pe bună dreptate. Numai că am ajuns în situaţia de a confunda acest domn şi aceşti oameni cu instituţia în sine. Eu cred că aici lucrurile trebuie luate de la început şi ar trebui să vedem cine i-a numit pe aceşti domni acolo când instituţia s-a înfiinţat şi de ce. Da? Cine? De ce? Care, ce era în spatele activităţii profesionale, profilului, mă rog, public, moral al acestui domn (directorul ANI, Horia Georgescu n.r.) ca să-l recomande pentru asemenea postură”  a spus Antonescu, la Antena 3.

Ar trebui răspunsuri de la dânşii, ar trebui răspunsuri de la Ministerul Justiţiei, ar trebui răspunsuri în legătură cu aceste lucruri de la primul-ministru şi ar trebui răspunsuri sau poziţii publice şi de la oameni care, din partea unor instituţii internaţionale, pe bună dreptate ne spun >. Perfect, dar să ne spună ce cred despre asta. Ce cred despre prezenţa unui asemenea domn şi cât este, dacă este obligat statul român să ţină asemenea oameni în funcţii doar pentru că i-a pus ştiu şi eu cine i-a pus?„, a mai declarat Crin Antonescu.

Aceste declaraţii ale co-preşedintelui USL vin în urma mai multor atacuri pe care USL le-a făcut la adresa insitutuţiilor statului. Unele, chiar recente, îi aparţin premierului Victor Ponta, care a spus că dacă românii ştiau că în urma aderării la UE ne alegem doar cu DNA şi cu ANI, poate că nu mai voiau în Uniune.