Crin Antonescu, atac la clasa politică: Nu înghit nicio poveste. Uneori ai impresia că toți s-au transformat într-un cor de țuțeri ai DNA (VIDEO)

Publicat: 27 08. 2015, 08:25
Foto: psnews.ro

Atac dur al lui Crin Antonescu la adresa colegilor săi din PNL dar şi la premierului Victor Ponta. Fostul preşedinte liberal susţine că atât celor din PNL cât şi social-democraţilor le lipsesc mesajele coerente. În plus, în opinia lui Antonescu, întreaga clasă politică s-a transformat într-un „cor de ţuţeri ai DNA.”

Antonescu a calificat drept o catastrofă atitudinea premierului Victor Ponta de a se victimiza în legătură cu anchetele procurorilor anticorupţie.

„Partidele astazi aşa cum se prezintă sunt un eşec pentru viaţa politică din România. De aceea între altele am și demisionat din funcţia de lider al unui partid care nu a reuşit să facă cu partidul pe care l-a condus ceea ce trebuie făcut. (…) Astăzi nu văd pe ce se poartă disputa. Disputa se poartă pe faptul că Ponta pleacă sau nu pleacă fin funcţia de prim ministru? Ăsta e un detaliu dintr-o situaţie. Nu văd un mesaj coerent, nu văd o pledoarie coerentă. Nici dintr-o parte, nici dintr-alta”, a declarat liberalul.

Crin Antonescu i-a criticat pe colegii săi din PNL pentru că au acceptat legea prin care primarii sunt aleși din primul tur de scrutin.

„Nu e bine pentru că pur şi simplu nu se mai întâmplă nicăieri aşa şi nu e normal ca cineva să devină preşedinte, primar preşedintele Consiliului Judeţean dacă se alege într-un singur tur.  N-are reprezentativitate”, a spus fostul președinte al PNL.

Senatorul liberal a declarat că datoria politicienilor este de a crea mecanisme prin care justiţia să fie independentă – „Apropo de discutia asta cu DNA, eu nu înghit nici o poveste , nici alta. Sa dea Dumnezeu sa ma insel sa fie ele adevarate sa stea lucrurile asa frumos cum le povesteste si DNA-ul si cum le povestesc toti politicienii care au mai ramas langa DNA pentru ca sincer uneori ai impresia ca toata clasa politica s-a transformat, dar toți PSD PNL Putere Opozitie intr-un cor de ţuţeri ai DNA-ului”

Fostul preşedinte al PNL l-a atacat pe premierul Victor Ponta pentru atitudinea pe care a avut-o faţă de ancheta DNA care îl vizează.

„Din punct de vedere politic este o grozăvie, este o catastrofa sa vii, prim-ministru Victor Ponta și să spui „Domnule, în România se fac abuzuri și eu însumi sunt victima unui abuz din partea justiției instituțiilor, DNA-ului și așa mai departe”. Domnule, nu se poate sa spui asta cand estei prim ministru si esti seful, atunci era seful cu acte in regula al celui mai mare partid din Parlament. Ce nu e in regula? Se fac abuzuri? Pai tu ca politician răspunzi”.

Antonescu a dezvăluit şi care a fost relaţia sa cu Ponta în perioada în care cei doi conduceau Uniunea Social Liberală.

„Eu am vrut să fiu prieten cu Victor Ponta în sensul de care vorbim pentru că ceea ce voiam noi să facem nu se putea fără această comunicare și solidaritate. Nu era deloc simplu, nu ne băteam cu Băsescu, ne băteam cu o întreagă grupare de forță care l-a făcut posibil pe Basescu și această grupare nu era numai în tabăra lui Băsescu, foarte mulți erau lângă noi”, membrul liberal.

Crin Antonescu, atac la clasa politică

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf