Crin Antonescu: Am căzut de acord cu Ponta asupra propunerii lui Iohannis şi a schimbărilor din Guvern

Crin Antonescu: Am căzut de acord cu Ponta asupra propunerii lui Iohannis şi a schimbărilor din Guvern

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că a discutat cu premierul Victor Ponta înainte ca liberalii să anunţe public remanierea mai multor miniştri şi propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului.

Antonescu spune că a căzut de acord asupra acestora cu prim-ministrul.

„Am vorbit cu primul-ministru, i-am adus la cunoştinţă propunerile noastre, domnia-sa mi-a spus că nu are niciun fel de obiecţiuni, a salutat chiar propunerile făcute, în principal cea care îl vizează pe Klaus Iohannis. Nu am spus ieri acest lucru pentru că nu era normal să spun eu înaintea primului-ministru. Primul-ministrul şi-a făcut între timp publică decizia(…) Nu pot şi nu o voi face niciodată să vorbesc eu în numele Guvernului şi domnul Ponta în numele PNL. Bineînţeles că i-am comunicat premierului termenii discuţiei care urmează să se poarte la noi (la reuniunea PNL de vineri, n.r.), bineînţeles că i-am comunicat că este posibil să aibă loc o schimbare mai amplă, un număr de mai mulţi miniştri, bineînţeles că i-am comunicat şi numele care se conturau, dar nu a vorbit nici dânsul public înainte ca noi să ne luăm decizia”, a declarat Antonescu, la Digi 24.

Liderul PNL a menţionat că probabil duminică după-amiază, după ce Victor Ponta va reveni în ţară, este posibilă o discuţie pe marginea detaliilor privind remanierea, respectiv pe proceduri şi calendar.

„PNL are dreptul la aceşti miniştri prin înţelegerile politice şi acordul politic. Este normal ca primul-ministru să fie consultat şi cădem de acord asupra acestor propuneri, ceea ce s-a întâmplat. Ce spun deci alţi colegi, altfel cu deplin drept la opinie despre aceste chestiuni, nu e de luat în calcul din punctul meu de vedere şi în această privinţă”, a mai menţionat Antonescu, după ce a fost întrebat cum vede declaraţiile unor reprezentanţi ai PSD în subiectul nominalizării lui Iohannis.

„Noi nu am făcut nişte propuneri împotriva PSD, nu le-am făcut – cum am văzut interpretarea- să-l încolţim pe premier, să-l punem în situaţie încurcată. Am făcut nişte propuneri cu toată buna credinţă(…) Deci nu e vorba de vreun război PNL –PSD, iar vocile din PSD care se pronunţă, se pronunţă în legătură cu chestiunea care nu a fost pusă. Se pronunţă ca să spun aşa, preventiv, şi din acest motiv nu le iau în acest moment în discuţie”, a mai menţionat preşedintele PNL.

Antonescu a mai precizat că prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis „nu este un om care s-a înghesuit să vină la ciolan” şi nu a fost uşor de convins să-şi asume o poziţie în Guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)