Crescătorii și exportatorii de animale cer să fie exceptați de la interdicția impusă TIR-urilor pe DN1

Crescătorii și exportatorii de animale cer să fie exceptați de la interdicția impusă TIR-urilor pe DN1

Crescătorii și exportatorii de animale din România au cerut exceptarea transporturilor de animale vii de la interdicția TIR-urilor pe DN1, între București și Brașov, afirmând că pierd mult prin moartea animalelor în condițiile în care sunt nevoiți să folosească alt traseu, informează Mediafax.

Reprezentanții Asocieației Crescătorilor de bovine, ovine și porcine din România l-au informat pe Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, că în baza unui ordin adoptat la sfârșitul lui 2012, de la începutul acestui an este interzisă circulația camioanelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN1. Astfel, autovehiculele sunt obligate să folosească o rută ocolitoare, DN 1A, un tronson dificil pentru transportatorii de animale vii.

Crescătorii au afirmat că pierderile s-au majorat din cauza creșterii ratei de mortalitate a animalelor în timpul transportului. Cei mai afectați sunt vițeii, care se deshidratează.

Așadar, aceștia cer ca TIR-urile care transportă animale vii să fie exceptate de la interdicția de a circula pe ruta București-Ploiești-Brașov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`