Cozma (PNL): „E a doua oară când Viktor Orban vine la noi acasă să ne jignească pe mandatul lui Ciolacu. Dacă Ciolacu ar fi făcut școala la timp, ar fi aflat că atunci ești premier, nu poți să ai o agendă personală” (VIDEO)

Cozma (PNL): „E a doua oară când Viktor Orban vine la noi acasă să ne jignească pe mandatul lui Ciolacu. Dacă Ciolacu ar fi făcut școala la timp, ar fi aflat că atunci ești premier, nu poți să ai o agendă personală” (VIDEO)
Foto: Adrian Cozma / Facebook

Adrian Cozma, vicepreședinte PNL, a lansat acuzații și critici extrem de dure la adresa premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, pentru că acesta a acceptat ca Viktor Orban să meargă și în acest an la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, în ciuda scandalurilor pe care le-a declanșat anii trecuți, și chiar să discute cu premierul ungar în spatele ușilor închise. Cozma a acuzat că la discuția de anul trecut, în contextul aceluiași eveniment, Ciolacu i-a vândut lui Orban conducerea a patru județe din România.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Reacția lui Cozma, după ce Ciolacu s-a văzut cu Viktor Orban

„E a doua oară când dl Orban vine la noi acasă să ne jignească pe mandatul dlui Ciolacu. Dacă dl Ciolacu ar fi făcut școala la timp, ar fi aflat că în momentul în care ești premier, nu poți să ai o agendă personală când vrei tu.

E a doua oară când are loc o întâlnire privată între premierul României și premierul Ungariei. Poate dvs ați aflat, dar eu n-am aflat și nici românii n-au aflat încă la ce a angajat dl Ciolacu România la întâlnirea din septembrie 2023. Eu de atunci am spus chiar la dvs în emisiune că a fost o negociere pentru vânzarea celor patru județe pentru UDMR.

Mai ales că România e o țară care nu merge perfect economic, poate de aceea Ciolacu își permite să facă aroganțe din acestea cu poporul român. Cred că dl Ciolacu e obligat să facă public conținutul convorbirilor pe care le-a avut cu dl Orban. Cred că e important ca românii să afle la ce a angajat România.

Nu e prima dată când dl Orban vine la Tușnad și probabil nu va fi nici ultima.

Când nu era premier dl Ciolacu, era foarte virulent față de declarațiile dlui Orban la Tușnad. Dacă dl Orban va jigni poporul român și România, îi fac o provocare dlui Ciolacu să-și ceară scuze public românilor pentru asta, pentru că e premier și l-a primit în România și a lăsat de înțeles că sunt prieten.

Și-i spun clar în față: băi Ciolacule, dacă ești prieten cu unul care jignește repetat poporul român și România, trebuie să pleci acasă rapid!

În spatele ușilor închise ai vândut conducerile a patru județe din România, iar în public te dai mare patriot și ne vinzi o poveste cu Schengen-ul ca să intri tu pe jos în Schengen. Aceste lucruri au fost deja discutate de dl ministru Predoiu cu multe săptămâni în urmă, că va fi pe agenda din toamnă Schengen-ul”, a declarat vicepreședintele PNL.

Cozma: Dacă Ciolacu e prieten cu Orban și Orban e cu Putin, atunci Ciolacu e prieten cu Putin?

„Întrebarea e – și eu știu răspunsul – dacă dl Orban e prietenul lui Putin și al Moscovei ce părere au aliații noștri europeni și transatlantici care se pregătesc să ia o măsură împotriva lui Viktor Orban, când tu ești prieten cu Orban și el e prieten cu Putin? Nu cumva ești și tu prieten cu Putin? Asta înseamnă că UE se gândește acum la repercusiuni pe care le poate avea România, că deja SUA se gândesc la acest lucru”, a mai declarat Adrian Cozma pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`