COVID-19. Ministrul de Interne, Marcel Vela, clarificări pentru șoferii de pe mijloacele de transport mai mari de 2,4 tone / Traficul de la Nădlac II, reorientat (VIDEO)

COVID-19. Ministrul de Interne, Marcel Vela, clarificări pentru șoferii de pe mijloacele de transport mai mari de 2,4 tone / Traficul de la Nădlac II, reorientat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Lucdovic Orban a declarat, joi, în ședința de Guvern, că a avut o consultare cu reprezentanții companiilor specializați în transport marfă și transport de persoane și i s-a cerut o clarificare despre prevederile Articolului 4 din Ordonanța Militară, care privesc șoferii de pe mijloacele de transport mai mari de 2,4 tone.

Sunt mulți șoferi cărora nu le sunt puse la dispoziție spații de carantină de către companii și atunci merg acasă, iar prevederile nu sunt foarte clare în privința familiilor acestora. În acest context, premierului Orabn is-a pus în vdere că mulți șoferi de tir nu vor să mai plece în cursă, iar astfel riscăm ca sectorul transportului de marfă să fie grav afectat.

Clarificicări pentrușoferii de pe mijloacele de transport mai mari de 2,4 tone

‘E important să asigurăm fluența mijloacelor de transport marfă la graniță. În următoarea ordonanță ar trebui să venim cu clarificări și să nu creăm nici o opreliște în transportul de marfă. Putem să dăm un semnal economic pozitiv”, i-a spus Ludovic Orban ministrului de Interne, Marcel Vela.

Totodată, Orban a spus că este foarte important să respectăm înțelegerile de la graniță, pe care le afem cu partenerii europeni privind timpul maxim de așteptare la trecerea frontierei.

În acest context, premierul a preczat că în următoarea Ordonanță ar trebui simplificate la maximum proceduril, pentru a nu se crea nicio opreliște în ceea ce privește derularea transportului de marfă, care este fundamentală pentru economia țării.

‘Consider că prin fluiditatea și afectarea cât mai mică a transportului de marfă, dăm un semnal economic pozitiv’, a spus Orban.

La rândul său, ministrul Vela a confirmat situația, precizând că ‘clarificarea e foarte clară în Ordonanța Militară 4’.

‘Între curse trebuie să stea în izolare pentru a-și proteja familiile’, a spus Vela.

Majoritatea șoferilor de tir-uri înțeleseseră că este vorba despre o carantină de 14 zile, ceea ce a și dus la rezoltă din partea lor.

Marcel Vela: Reorientăm traficul de la Nădlac II

Totodată, Vela a anunțat, în ședința de Guvern, că va închide punctul de frontieră Nădlac 2 pentru transportul de persoane.

Astfel, transportuld e marfă va fi separat de transportul rutier.

„Pentru varianta Nădlac 2, vom separa și vom rezerva aici pentru traficul de marfă. Vom devia autoturismele spre alte puncte de frontieră”, a declarat Marcel Vela.

Ordonanță militară pentru șoferii străini

De asemenea, Vela a menționat că în următoarea Ordonanță Militară se va da o prevedere prin care să fie eliminat chestionarul ce trebuie completat de șoferii care sunt în tranzit rutier spre Bulgaria și Turcia.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”