Costel Alexe, ministrul Mediului, susține că PSD încearcă să le creeze românilor percepția „că ei sunt cei care dau tot timpul”, registru în care a încadrat și propunerea social-democraților privind oferirea unui stimulent financiar pentru profesori.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
„N-aș vrea să ducem în derizoriu ideea de profesor sau de dascăl, că atunci când e vorba mită cineva o dă, și altcineva trebuie să o ia. Nu putem considera vreo secundă că dascălii noștri, profesorii noștri, învățătorii noștri ar trebui să primească vreun stimulent trâmbițat de PSD. Cred că această declarație politică, această măsură pe care vrea să o facă PSD este să arate românilor că ei sunt cei care dau tot timpul. Așa a anunțat – de tristă amintire – Lia Olguța Vasilescu de vreo doi ani de zile că cresc pensiile românilor, cresc pensiile românilor, până când percepția publică a rămas că PSD dă. Din nefericire, în ultimii 10 ani, a dat de vreo trei ori cumulat mai puțin decât a dat guvernul PNL o singură dată. Nu putem să considerăm acum că e mită faptul că profesorii din România ar primi un stimulent. Nu – Doamne, ferește!”, a declarat Costel Alexe, joi seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.
Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a comentat și el propunerea PSD, tot pe B1 TV, unde a vorbit despredebutul noului an școlarîn contextulepidemiei de COVID-19din țară.
Întrebat ce crede despre propunerea PSD de a se da 2.000 de lei net lunar cadrelor didactice pe perioada pandemiei, primarulEmil Boca răspuns:„Eu vă spun foarte direct două lucruri. Orice propunere – și aici cred că nimeni nu poate să conteste – legislativă trebuie să aibă asigurată susținerea financiară. Este o chestiune constituțională, ca atunci când faci o propunere să indici și resursa financiară pentru finanțarea respectivului obiectiv. Din această perspectivă, și eu sunt de acord că necesarul pentru învățământ încă e departe de a fi atins, inclusiv din punct de vedere salarial. Trebuie însă văzut, pragmatic, pentru că oamenii nu mai pot fi mințiți și nu așteaptă să li se vândă lucruri care nu pot fi realizate, cât se poate realiza, atât trebuie să se facă. Atunci trebuie să te uiți în buget, dacă există prevedere bugetară, dacă ministrul Finanțelor poate confirma existența unei asemenea resurse sau dacă din fonduri europene este posibil acest lucru. Pentru că vă amintiți, în perioada stării de urgență, am reușit să aducem fonduri europene pentru a compensa o parte din salariile acordate medicilor, acest spor de 500 de euro. Trebuie văzut aici care este sursa de finanțare și ar trebui să ieșim din extremismul acesta opoziția propune populism, puterea se opune că nu are. Haideți să ne uităm la fondul problemei”,la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu.