CORONAVIRUS | Ludovic Orban, precizări despre noile restricții impuse de autorități. PRINCIPALELE DECLARAȚII ale premierului (VIDEO INTEGRAL)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, precizări despre noile restricții impuse de autorități. PRINCIPALELE DECLARAȚII ale premierului (VIDEO INTEGRAL)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a susținut, marți seară, o conferință de presă, la Palatul Victoria, în care a detaliat măsurile care vor intra în vigoare în România începând de miercuri. Este vorba de noi restricții impuse de autorități în cadrul stării de urgență instituită pentru a face față crizei generate de răspândirea noului coronavirus pe teritoriul României.

În primul rând, șeful Guvernului a nuanțat anunțul privind interdicția ca persoanele de peste 65 de ani să își părăsească locuințele. Premierul a explicat că bătrânii vor putea ieși din casă într-un anumit interval orar. (Detalii AICI)

Prim-ministrul a mai anunțat că se are în vede achiziționarea de urgență a echipamentelor de protecție necesare în spitale. (Detalii AICI)

Ludovic Orban a precizat și că unul dintre obiectivele Guvernului este întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP). Șeful Executivului spune că este nevoie de angajați noi pentru a face față pandemiei de coronavirus. (Detalii AICI)

Orban a insistat asupra întăririi capacității de testare. Astfel, șeful executivului a declarat că obiectivul este ca, în 5-7 zile, să fie crescută capacitatea de testare la peste 2.000 de teste pe zi. (Detalii AICI)

Totodată, premierulaanunțat că Guvernul a adoptat două Ordonanțe de Urgență pentru măsuri economice, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Măsurile sunt luate după dezbateri cu oficalii BNR și mediul de afaceri. (Detalii AICI)

Orban a vorbit și despre pregătirea unei noi linii de apărare în lupta împotriva COVID-19. Este vorba despre un plan de pregătire graduală a spitalelor, în vederea tratării cazurilor de infecție cu noul coronavirus. Concret, în fiecare județ ar trebui să existe un spital dedicat exclusiv pacienților cu COVID-19. (Detalii AICI)

Întrebat dacă ratele ar putea fi amânate pe o perioadă de până la 9 luni, Ludovic Orban a răspuns: ”De sănătatea sitemului financiar bancar depinde sănătatea economiei”. (Detalii AICI)

De asemenea, Ludovic Orban a explicat că cetățenii plasați în izolare sau carantină vor fi monitorizați prin intermediul unei aplicații care va fi pusă la punct împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). (Detalii AICI)

Prim-ministrul a făcut precizări și cu privire la rolul pe care îl vor avea angajații din Aramată în perioada următoare. (Detalii AICI)

Totodată, premierul a declarat, răspunzând la o întrebare a reporterului B1.ro, că Guvernul analizează posibilitatea de a oferi ajutoare companiilor care își continuă activitatea în timpul pandemiei de coronavirus. (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”