CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre campania electorală pentru alegerile locale: Nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre campania electorală pentru alegerile locale: Nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale
Foto: Inquam Photos / George Calin

Campania electorală pentru alegerile locale din acest an se va desfășura fără organizarea de adunări publice și mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus, a anunțat premierul Ludovic Orban. Guvernul propune ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie. Acestea trebuiau să se desfășoare la începutul lunii iunie, însă au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban: În campania electorală pentru alegerile locale nu se vor organiza mitinguri și adunări publice

Totodată, măsuri speciale ar urma să fie impuse și în cadrul secțiilor de votare, a mai spus șeful Guvernului.

„Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii. (…) În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

De altfel, data de 27 septembrie a fost avansată de mai multe ori de Ludovic Orban ca posibilă pentru organizarea scrutinului local, prim-ministrul declarându-se încrezător că până atunci răspândirea noului coronavirus pe teritoriul României va fi tot mai mică, ceea ce va permite buna desfășurare a alegerilor locale.

„Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire. (…) La nivelul actual de răspândire, cu siguranţă da (se vor organiza alegeri la data stabilită – n.r.). Dar am convingerea că până pe 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, declara, recent, Orban.

În ceea ce privește alegerile parlamentare care ar trebui să aibă loc la finalul acestui an, prim-ministrul a precizat că o posibilă dată de desfășurare ar fi 6 decembrie, însă se așteaptă și punctele de vedere ale celorlalte partide politice.

Situația actualizată a cazurilor de coronavirus în România

România a revenit, în ultimele săptămâni, pe o pantă descendentă în ceea ce privește evoluția epidemiei de coronavirus. Timp de mai multe zile, autoritățile au raportat peste 300 de noi cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus, iarjoi a fost înregistrat un vârf al îmbolnăvirilor, cu 460 de persoane testate pozitiv într-un interval de 24 de ore.

De la începutul epidemiei, în România au fost confirmate 25.286 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate. În acest moment, 199 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intesivă.

Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 1.565, cu zece noi victime în intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00).

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt raportate în județul Suceava, în Municipiul București și în județul Brașov.

Alte județe care se apropie de pragul de o mie de îmbolnăviri sunt: Botoșani (989), Neamț (955), Vrancea (968) și Iași (939).

Pe de altă parte, există și județe cu doar câteva zeci de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2. Este vorba despre Satu Mare (76) și Vâlcea (48).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia