”Uniunea Europeană a transmis un semnal clar de solidaritate și implicare în rezolvarea crizei generate de coronavirus”, susține europarlamentarul Victor Negrescu.
Acesta amintește că în sesiunea plenară a Parlamentului European de vineri, 17 aprilie, au fost alocate sumele necesare pentru acțiunile europene în domeniul medical și au fost lansate ideile privind relansarea economică.
Iar planurile reprezentanților Bruxellesului nu se opresc aici. Potrivit social-democratului Victor Negrescu “toate grupurile politice democratice și pro-europene și-au unit forțele pentru a propune o rezoluție comună a Parlamentului European privind nevoia unui răspuns mai puternic și mai clar pentru rezolvarea prezentei crize.”
“Europa este soluția”, spune eurodeputatul român.
Potrivit acestuia, după măsurile adoptate la finele săptămânii trecute, Uniunea Europeană iese mai întărită iar mesajul Parlamentului European este de fapt “mesajul cetățenilor prin care cerem mai multe măsuri clare și responsabilitate.”
Comisarul european pentru Afaceri Economice,Paolo Gentiloni, spune că pentru a aduce piața de business la un nivel de plutire, Uniunea Eruopeană trebuie să mai aloce cel puțin încă 1.000 de miliarde de euro.
Până în acest moment s-au alocat 500 de miliarde de euro pentru a finanţa sistemele de îngrijire a sănătăţii, programul de lucru redus şi pentru a ajuta IMM-urile.
Pandemia de COVID-19 și restricțiile impuse de guvernele din toată Europa au prăbușit economia.
Peste un sfert din locurile de muncă din Europa sunt în pericol, avertizează firma de consultanță McKinsey.
O analiză a acestora arată că 59 de milioane de locuri de muncă sunt în pericol din cauza crizei generate deCOVID-19.
Dacă guvernele nu iau măsuri urgente, putem asista la cea mai gravă recesiune în ultimii 100 de ani, spune specialiștii.