Cornu este comuna prahoveană care primește cei mai mulți bani de la ministerul condus de Liviu Dragnea

Cornu este comuna prahoveană care primește cei mai mulți bani de la ministerul condus de Liviu Dragnea
Foto: jurnaluldenordvest.ro

Jumătate din banii alocaţi prin programul „Modernizarea satului românesc” în Prahova vor ajunge în comuna Cornu, acolo unde mai marii PSD au case de vacanţă. Astfel, 12,3 milioane de lei vor fi investiţi în extinderea sistemului de canalizare în satul Cornu de Jos, dar şi pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor comunale.

Potrivit jurnaliştilor de la Hotnews, acest program e finanţat exclusiv din bani de la bugetul naţional, nu din fonduri europene.

Printre locuitorii celebri din Cornu se numără Adrian Nastase, cel care a dat tonul mutării la Cornu, cumpărându-și aici o fermă și o casă în anii 2000, pe cand era premier și președintele PSD. Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, soţia actualul premier Victor Ponta, are o casă de vacanţă în vecinătatea fermei de la Cornu a lui Adrian Năstase, imobil cumpărat în 2001.

Mircea Cosma, președintele CJ Prahova, deține şi el în comuna Cornu doua case şi două terenuri. Senatorul Șerban Mihăilescu, suspectat de DNA de spălare de bani în dosarul Microsoft, are și el doua case în comună. Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, are în Cornu, un teren de 11.000 mp.

Comuna Cornu e condusă din 1992 de social democratul Cornel Nanu. Bugetul generos al comunei i-a permis în acest an edilului să finanţeze cu 80.000 de lei echipa ACS Cornu la care joacă fotbalişti împrumutaţi de la cluburi importante, printre care se numără şi Rapid.

Comunele din Prahova au primit prin programul „Modernizarea satului românesc”, aproape 29 de milioane de lei. În 2014, Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea, a alocat nu mai puţin de 40 de milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală judeţului Prahova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`