Corina Crețu, apel către autoritățile române să grăbească formarea viitoarei Comisii Europene: „Din păcate, cetățenii sunt cei care au de suferit în eventualitatea unei amânări”

Publicat: 27 09. 2019, 09:56
Foto: Corina Crețu / Facebook

Corina Crețu, comisar european pentru politică regională în mandatul lui Jean-Claude Juncker, a făcut un apel către autoritățile române, cerându-le „să faciliteze constituirea cât mai rapidă a Comisiei Europene, pentru a putea fi reluate negocierile pentru viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene”.

„Fac apel către autoritățile române să faciliteze constituirea cât mai rapidă a Comisiei Europene, pentru a putea fi reluate negocierile pentru viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene. Din păcate, cetățenii sunt cei care au de suferit în eventualitatea unei amânări a constituirii noii Comisii.

Suntem în al 12-lea ceas! În opinia mea, dacă Bugetul 2021-2027 nu va fi adoptat până la finalul acestui an, peste 100 de mii de proiecte vor fi afectate în toate statele membre, ca și alte programe precum Erasmus, Cosme, Horizon, de care beneficiază studenți, cercetători, mediul academic din întreaga Uniune Europeană.

Pentru România, pentru satul românesc și pentru fermierii români este de asemenea vital să beneficieze de banii europeni din Bugetul 2021-2027 încă din prima zi a implementării acestuia, 1 ianuarie 2021”, a afirmat Corina Crețu, vineri dimineață, la o zi distanță de momentul în care Comisia JURI din Parlamentul European respingea candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european al Transporturilor.

În acest context, Corina Crețu a reamintit că „simplificarea regulilor de accesare a banilor europeni a fost prioritară” în mandatul său la Comisia Europeană.

„Simplificarea regulilor de accesare a banilor europeni a fost prioritară în timpul mandatului meu de Comisar European.

În acest scop, un grup de experți special creat a oferit o serie de recomandări, care azi se regăsesc în propunerea Comisiei Europene pentru Bugetul 2021-2027.

Sper ca dialogul dintre co-legislatorii europeni (Parlamentul European și Consiliul European) pe marginea acestui Buget să fie reluat cât mai repede posibil.

Reamintesc că în propunerea de Buget pentru 2021-2027, pe care am prezentat-o la data de 2 mai 2018, alături de colegul meu Günther Oettinger, România – alături de Bulgaria, Grecia, Spania și Italia – beneficiază de o creștere față de suma alocată în perioada 2014-2020”, a adăugat Corina Crețu.