CORONAVIRUS | Klaus Iohannis, discuție telefonică cu omologul bulgar pe fondul pandemiei de Covid-19

CORONAVIRUS | Klaus Iohannis, discuție telefonică cu omologul bulgar pe fondul pandemiei de Covid-19
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri o convorbire telefonică cu omologul bulgar, Rumen Radev, tema discuției fiind criza epidemiologică generată de noul coronavirus.

În cadrul convorbirii, cei doi şefi de stat au transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în România şi în Bulgaria.

Totodată, aceștia au transmis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, şi urări de însănătoşire grabnică celor infectaţi cu Covid-19.

Klaus Iohannis a evidențiat că este nevoie de o abordare comună cu privire la gestionarea pandemiei de SARS-CoV-2, pentru a putea face față impactului acesteia asupra sănătății și a vieții de zi cu zi a cetățenilor celor două țări.

Klaus Iohannis și Rumen Radev au prezentat măsurile adoptate de autoritățile din cele două țări pentru identificarea și tratarea persoanelor bolnave de noul virus și au discutat modalitățile de cooperare pentru contracararea răspândirii virusului.

Totodată, președintele României a salutat cooperarea foarte bună dintre autoritățile din cele două state cu privire la repatrierea cetățenilor români și bulgari din alte țări, precum și pentru asigurarea tranzitului de mărfuri și cetățeni care se întorc acasă.

Mai mult, aceștia ”au evocat discuțiile în curs referitoare la reducerea impactului negativ al măsurilor de prevenire a răspândirii virusului asupra mobilității forței de muncă transfrontaliere”.

”Președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat pentru un răspuns comun coordonat la nivelul Uniunii Europene care să vizeze reducerea răspândirii epidemiei și asigurarea tuturor echipamentelor și medicamentelor necesare, păstrarea liberei circulații a lucrătorilor pe piața unică și fluiditatea transportului de mărfuri, precum și implementarea celor mai eficiente măsuri pentru combaterea impactului economic și social al acestei crize”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Bilanțul persoanelor afectate de pandemia de coronavirus în Bulgaria

Bulgaria a înregistrat 747 persoane diagnosticate cu noul coronavirus, dintre care 36 s-au stins din viață, iar 29 sunt în stare critică. Cu toate acestea,105 oameni s-au recuperat.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, peste 7.200 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 362 au murit.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.700, fapt ce a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

Totodtă, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 245 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 1.217 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică a declarat că 713 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, cei mai mulți fiind în Italia, mai precis 421. Alți 196 sunt în Spania, 25 în Franța, 9 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 53 de cetățeni români infectați cu COVID-19 au murit în afara țării, după cum urmează: 13 în Italia, 14 în Franța, 15 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

Numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit, la nivel global, două milioane de cazuri.

Mai precis, peste 2.017.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 128.000 , iar peste 492 de mii s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)