Contul papal de Twitter și-a dublat numărul de urmăritori după alegerea papei Francisc

Publicat: 05 04. 2013, 15:58
Foto: hospitalitedetouraine.org

Cele nouă conturi de Twitter ale papei (@pontifex) au reușit să strângă, împreună, aproape 5 milioane de ”followers”, de la alegerea papei Francisc. Numărul de urmăritori s-a dublat, de la 2,5 milioane la 5 milioane, în doar șapte săptămâni, relatează The Telegraph.

Contul papal se regăsește în nouă limbi, inclusiv engleză, spaniolă, arabă și latină. Mesajele au conținuturi religioase, îndemnuri spirituale și nu evocă niciodată viața privată a suveranului pontif.

Acest cont a fost deschis pe 12 Decembrie de papa Benedict al XVI-lea pentru a încuraja conducătorii Bisericilor catolice să folosească rețelele de socializare cu scopul de a ajunge la un public mai larg, care să includă și tinerii.

Reprezentanți ai Vaticanului au declarat că mesajele sunt aprobate de papă, dar nu și scrise de acesta și sunt trimise de la un singur calculator pentru a evita spargerea contului.

Ultimul mesaj postat pe contul de Twitter spunea: ”Dumnezeu ne iubește. Nu trebuie să ne fie teamă să îl iubim și noi”, asta după ce, în primul mesaj postat după alegeri, papa le mulțumea urmăritorilor și îi ruga să se roage în continuare pentru el. (AICI poți accesa contul de Twitter al papei)

Pe lângă Papă, mai mulți cardinali ai Vaticanului sunt prezenți pe Twitter.