Continuă schimbul de replici PNL-PSD pe subiectul „legii Iohannis”: Ciucă, postare ironică despre memoria premierului Ciolacu: „A uitat ce a discutat săptămâna trecută” (FOTO)

Publicat: 25 09. 2024, 08:14
Nicolae Ciucă, președintele PNL, și Marcel Ciolacu, liderul PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a făcut un comentariu ironic pe Facebook, sugerând că premierul Marcel Ciolacu nu are o memorie bună. Asta după ce liderul PSD și-a publicat programul din data de 3 aprilie, ziua în care PNL susține că ar fi fost încheiată o înțelegere cu PSD privind amendamentul ce-i permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la Senat.

Schimb de replici Ciolacu – Ciucă pe tema „legii Iohannis”

„Un singur comentariu: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații…”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook, postându-și programul din 3 aprilie:

Replica a venit de la Nicolae Ciucă, pe aceeași rețea socială: „Chiar dacă nu a menționat cineva ziua de 3 aprilie, este greu de crezut că domnul Ciolacu își amintește ceva din acea perioadă dacă a uitat ce a discutat săptămâna trecută!”.

Rareș Bogdan: Ciolacu minte

În scandal a intervenit și europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, care l-a acuzat pe liderul PSD de minciună: „Ciolacu minte. De ce? Îi este frică de baronii PSD, care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România. PSD nu s-a schimbat, desi liderii acestuia au încercat să își spele imaginea în Europa prin intermediul PNL. P.S. Mâine amănunte incendiare despre situația financiar – economică în care se află cu adevărat România și nepriceperea fostului baron de Buzău în treburile guvernării”.

De la ce a pornit cea mai recentă dispută dintre PSD și PNL

Amintim că, săptămâna trecută, PNL-iștii au venit cu un amendament ce-l ajută pe președintele Klaus Iohannis să candideze la parlamentarele din 1 Decembrie fără să fie nevoit să demisioneze din funcție și fără să încalce Constituția.

Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ inițiativei. În schimb, Consiliul Legislativ, condus de fostul ministru PSD al Justiției, controversatul Florin Iordache, a dat aviz favorabil cu observații, argumentând că „președintele României are dreptul de a candida la parlament pe lista unui partid chiar și în lipsa acestei legi”.

Luni, PNL n-a mai pus dezbaterea amendamentului pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului.

Într-o intervenție pentru B1 TV, Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a declarat că au făcut acest lucru deoarece au dorit să ceară puncte de vedere de la Biroul Electoral Central (BEC) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru a vedea dacă chiar e nevoie de această lege pentru ca președintele să poată candida.

Dar hotărârea a fost luată și după ce PSD-iștii au decis, în cadrul unei ședințe, că vor vota împotriva amendamentului ce-l ajută pe Iohannis.