Constantin Călinoiu, despre dezvoltarea județului Ilfov: „A însemnat foarte mult pentru UAT-uri. S-au realizat creșe, grădinițe, școli, drumuri, apă canal, rețele de gaze” (VIDEO)

Constantin Călinoiu, despre dezvoltarea județului Ilfov: A însemnat foarte mult pentru UAT-uri. S-au realizat creșe, grădinițe, școli, drumuri, apă canal, rețele de gaze (VIDEO)

Constantin Călinoiu, director al Direcției Investiții din cadrul Consiliului Județean Ilfov, a explicat în intervenția sa de la Podcast B1 cum s-a dezvoltat Județul Ilfov din anii 90 până în prezent. Acesta a spus că Ilfovul a avut o dezvoltare foarte mare din punct de vedere democrafic și trebuia să țină pasul și cu dezvoltarea urbanistică și cu dezvoltarea infrastructurii, ca cetățenii să aibă o viață bună în județ:

„Când m-am angajat în 1999 la Consiliul Județean Ilfov, singura investiție mare pe care o avea Ilfovul era canalul colector Buftea-București. De atunci sigur că Consiliul Județean Ilfov încă din 2004-2005, împreună cu UAT-urile a realizat contracte de asociere, asocieri fiindcă legea a permis și ponderea cu care a venit, constribuția a fost până la aproximativ 90%. A însemnat foarte mult pentru UAT-uri. S-au realizat creșe, grădinițe, școli, drumuri, apă canal, rețele de gaze. În perioada aceea investițiile cele mai importante erau în rețele de gaze, toată lumea solicita înființarea rețelelor de gaze. Atunci au fost procedurile de concesiune.

Pe lângă dezvoltarea aceasta din punctul de vedere al infrastructurii s-a dezvoltat și urbanistic, imobiliar, au apărut capacități de producție, investițiile în județul Ilfov care au asigurat și un buget mai mare UAT-urilor, Consiliilor Locale, aceasta s-a văzut și în posibilitățile pe care UAT-urile le-au creat pentru populația din zona respectivă.

O investiție de infrastructură durează aproximati până la realizare în funcție de lungimea drumului și 2-3 ani. Trebuie să pleci de la o temă de proiectare, să realizezi un studiu de fezabilitate, trebuie să realizezi proiectul de execuție, proiectul tehnic și să atribui contractul de lucrări. Ca să atribui contractul de lucrări trebuie să treci prin proceduri de achiziție, care înseamnă termene, evaluări, posibilitatea de a ajunge la contestații”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`