Constanţa: Circa 1.500 de români vor fi repatriaţi pe Aeroportul M. Kogălniceanu

Constanţa: Circa 1.500 de români vor fi repatriaţi pe Aeroportul M. Kogălniceanu

Prefectul de Constanța, George Niculescu, a anunțat că, începând de sâmbătă, circa 1.500 de români blocați în Italia vor fi repatriați cu mai multe avioane ce vor ateriza pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

„S-a dispus ca începând de astăzi, 21 martie 2020, aproximativ 1.500 de cetăţeni români captivi în Italia să fie repatriaţi cu mai multe aeronave ce vor ateriza pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Organizarea transportului umanitar este realizată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu aprobarea ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi a secretarului de stat, Raed Arafat. Transportul conaţionalilor noştri repatriaţi din Italia se va face în condiţii de izolare, autovehiculele urmând să fie dezinfectate, astfel că niciun constănţean nu este supus la risc”, a transmis prefectul Niculescu, potrivit Agerpres.

El a dat asigurări că toți românii repatriați au o stare generală bună de sănătate și a ținut să le bată obrazul politicienilor care au criticat deja acest demers.

„Aceştia pun binele lor mai presus de binele tuturor. Acelaşi comportament egoist şi iresponsabil l-au manifestat reprezentanţii unor partide şi atunci când au cumpărat toată cantitatea de orez şi de alcool medicinal din localităţi mici, pentru a-l oferi apoi în chip de ajutor cetăţenilor”, a precizat George Niculescu, făcând aluzie la organizația PSD din Lumina (Constanța), care a cumpărat sute de sticle de spirt, dar și alte materiale, apoi s-a lăudat pe internet că le-a dăruit oamenilor care nu le-au mai găsit pe rafturi.

Cetăţenii români repatriaţi din Italia, din zone roşii, vor intra automat în carantină şi vor fi supuşi testării pentru coronavirus. Cei depistaţi pozitiv vor merge automat în facilităţile sanitare special pregătite, iar ceilalţi vor fi cazaţi timp de 14 zile în izolare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`