Consiliul Naţional al PNL. Două propuneri supuse la vot: Iohannis – candidatul PNL la prezidenţiale, Orban – propunerea de prim-ministru 

Consiliul Naţional al PNL. Două propuneri supuse la vot: Iohannis - candidatul PNL la prezidenţiale, Orban - propunerea de prim-ministru 
Foto: evz.ro

PNL a început, duminică, lucrările Consiliului Naţional cu introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte: validarea ca propunere pentru funcţia de prim-ministru a liderului PNL, Ludovcic Orban, şi ca propunere de candiadat la alegerile prezidenţiale din 2019 a lui Klaus Iohannis, informează Agerpres.

Pentru a fi votat ca premier al PNL în cadrul Consiliului şi-a depus candidatura şi Viorel Cataramă. Propunerile urmează a fi spuse votului delegaţilor.

„În documentele care urmează să fie adoptate astăzi o să vedeţi că scrie că urmează să construim, să creăm un nou program de guvernare, un lucru atât de aşteptat de români, un program care să arate că suntem, într-adevăr, alternativa la PSD. De aceea cred că este absolut normal să solicit introducerea pe ordinea de zi a unui nou punct, şi anume, să formalizăm desemnarea candidatului Partidului Naţional Liberal la funcţia de prim-ministru în persoana preşedintelui partidului, domnul Ludovic Orban”, a declarat Iulian Dumitrescu, cel care a făcut propunerea pentru funcţia de premier.

La Consiliul Naţional al PNL participă 785 de delegaţi din 1.000 de delegaţi convocaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`