Consiliul General nu va alege nici marți cei doi viceprimari ai Capitalei

Consiliul General nu va alege nici marți cei doi viceprimari ai Capitalei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a reunit marţi, însă nu va alege nici la această ședință cei doi viceprimari ai Capitalei, în condițiile în care această procedură este blocată în Justiție. Propunerea PNL pentru funcția de viceprimar este Stelian Bujduveanu, iar a USR-PLUS – Vlad Voiculescu.

Instanța încă nu a finalizat validarea mandatelor pentru toți cei 55 de consilieri generali. Vlad Voiculescu a scris pe pagina de Facebook că alegerea viceprimarilor din Primăria Capitalei este blocată de contestațiile făcute de o misterioasă doamnă Veronica Bunescu. Aceasta a contestat de trei ori până acum deciziile instanței de validare a consilierilor generali, iar până nu sunt validați toți consilierii, viceprimarii nu pot fi aleși.

Printre proiectele trecute pe ordinea de zi este cel al rectificării bugetare pentru plățile stimulentelor destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, nou-născuţilor, familiilor monoparentale, femeilor însărcinate şi cuplurilor înscrise în programul pentru fertilizare in vitro.

De asemenea, Nicușor Dan a făcut precizări și despre alegerea lui Vlad Voiculescu ca viceprimar. Edilul a spus că „angajamentul politic va fi respectat”, iar acest lucru va fi pus în practică după ce nu va mai exista niciun litigiu privind rezultatul alegerilor locale pentru Capitală.

„Am stabilit pentru ziua de 8 decembrie o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu câteva puncte urgente pe ordinea de zi. Va fi vorba în primul rând despre rectificarea bugetară pentru a putea plăti stimulentele destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, nou-născuţilor, familiilor monoparentale, femeilor însărcinate şi cuplurilor înscrise în programul pentru fertilizare in vitro”, a scris Nicuşor Dan joia trecută pe Facebook.

Edilul a mai spus că vor fi luate decizii privind ajutorul financiar pentru instituţiile independente din domeniul artelor.

„În plus, vom lua decizii privind ajutorul financiar pentru instituţiile independente din domeniul artelor spectacolului şi vom solicita Ministerului Educaţiei şi Cercetării preluarea cluburilor sportive şcolare şi a cluburilor copiilor din Bucureşti. Va fi supusă de asemenea atenţiei CGMB propunerea eliminării taxei pentru turism în 2021”, a adăugat Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților