Consilierii USR și PNL, ABSENȚI de la ședința pe care tocmai ei au cerut-o INSISTENT: "Se împotrivesc proiectelor inițiate de Firea chiar cu prețul sacrificării intereselor bucureștenilor"

Consilierii USR și PNL, ABSENȚI de la ședința pe care tocmai ei au cerut-o INSISTENT: "Se împotrivesc proiectelor inițiate de Firea chiar cu prețul sacrificării intereselor bucureștenilor"

Consiliul General al Municipiului București s-a întruni, luni, într-o ședință extraordinara, la solicitarea PNL și USR, pentru a discuta despre situația economică a celor 22 de companii municipale și a RADET și Elcen.

Deși ședința a fost cerută de 23 de consilieri generali din grupurile PNL și USR, la întrevedere au participat doar 14 consilieri.

"Așa-zisa ședință de azi a Consiliului General este doar un exercițiu de imagine al consilierilor PNL și USR, care nici măcar nu au catadicsit să fie prezenți, dintre cei 23 de semnatari ai convocatorului în sală fiind doar 14”, transmite Primăria București condusă de Gabriela Firea, într-un comunicat remis B1 TV.

Așa cum rezultă și din răspunsul Prefectului Municipiului București la adresa formulată de Direcția de Asistență Tehnică și Juridică din Primăria Capitalei, „condiția esențială, fundamentală și strict necesară pentru a exista premisele unei convocări a Consiliului General, pe baza unei ordini de zi, este cea referitoare la înscrierea pe ordinea de zi a cel puțin unui proiect de hotărâre, elaborat cu respectarea normelor de tehnică legislativă și însoțit de documentele care fundamentează și justifică această convocare pentru adoptarea unei anumite măsuri administrative”.

Întrucât documentul intitulat „Convocare”, la rubrica „Ordinea de zi” nu conține nici măcar un proiect de hotărâre, așa-zisa ședință nu poate fi considerată ca fiind convocată cu aplicabilitatea art. 39 alin (2) din Legea 215/2001, prin urmare nu poate avea loc. Punctul de vedere formulat de Prefectul Capitalei a fost afișat pe site-ul PMB și a fost transmis tuturor consilierilor generali în timp util.

Faptul că unii consilieri generali, din partea PNL și USR au ales să-l ignore și sunt prezenți în sala de ședințe pentru o conferință de presă ad-hoc se înscrie în linia generală a politicii promovate de cele 2 partide, de a se împotrivi proiectelor inițiate de Primarul General chiar cu prețul sacrificării intereselor bucureștenilor, așa cum s-a văzut și la ultima ședință ordinară din 17 ianuarie a.c., când consilierii Opoziției s-au împotrivit demersurilor necesare pentru demararea construcției Spitalului Metropolitan”, mai transmite PMB.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`