Consilierii generali ai PNL și-au exprimat poziția privind votarea bugetului Capitalei: În lipsa adoptării bugetului, nu se pot face plățile necesare pentru funcționare. Suntem într-o situație foarte dificilă (VIDEO)

Publicat: 28 04. 2021, 09:36

Consilierii generali ai PNL și-au prezentat, miercuri, punctul de vedere, înaintea supunerii la vot a propunerii de buget al Capitalei pentru anul 2021. Liberalii și-au exprimat poziția în contextul în care consilierii generali USR PLUS au anunțat oficial marți seară că nu vor aproba bugetul Capitalei la votul de miercuri și au cerut primarului general să retragă proiectul.

Poziția consilierilor generali din PNL pe tema votului asupra bugetului Capitalei pe 2021

Consilierul general liberal Diana Mardarovici adeclarat, într-o conferință de presă organizată miercuri dimineață, că PNL susține propunerea de buget inițiată de primarul Nicușor Dan, precizând că „în lipsa adoptării bugetului, nu se pot face plățile necesare și elementare pentru funcționare”

”În total, au fost peste șase săptămâni de discuții. Consilierii generali au fost, în permanență, consultați de primar. Au urmat 120 de ore de consultări cu toate părțile interesate, atât din interiorul, cât și din exteriorul Primăriei Generale. S-a oferit posibilitatea cetățenilor de a-și exprima opiniile în cadrul perioadei de dezbatere publică. Avem astăzi la vot propunerea de buget al municipiului București pentru anul 2021. PNL susține propunerea de buget inițiată de primarul general, Nicușor Dan. Suntem parteneri corecți și știm să fim alături de primarul general în eforturile lui.

Avem și noi foarte multe așteptări față de ceea ce trebuie făcut, dar le putem rezolva lucrând împreună”, a spus consilierul liberal.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Totodată, Diana Mardarovici a acuzat vechea administrație a Bucureștiului că a cheltuit bani fără a face performanță și nu a fosst interesată de dezvoltarea Capitalei.

”Sunt multe lucruri de făcut și nu vă ascund că am pierdut patru ani prețioși sub administrația PSD care a fost interesată de kitschuri, de spectacole și mai puțin de civilizație și dezvoltare. (…) Suntem într-o situație foarte dificilă, Primăria Capitalei a fost preluată cu datorii foarte mari de la administrația PSD. Dacă ar avea decență, ar tăcea, în loc să comenteze eforturile noii administrații de a corecta greșelile lor. Probleme sunt grave, datoriile sunt istorice. Nu s-a făcut perforprmanță, s-au cheltuit bani. S-a cheltuit atât de mult încât nu a mai rămas mare lucru. Pe conturile Primăriei Capitalei există popriri. În lipsa adoptării bugetului, nu se pot face plățile necesare și elementare pentru funcționare.

Primarul general s-a străduit să reducă cheltuielile inutile, s-aau verificat fundamentările alocărilor bugetare și s-a cerut raționalizarea la maxim a tuturor cheltuielilor”, a mai spus Diana Mandarovici.

Consilierii USR PLUS au anunțat că nu vor aproba bugetul Capitalei

Intervenția consilierilor liberali are loc în contextul în care consilierii USR PLUS au anunțat deja că nu vor aproba bugetul Capitalei.

Astfel, consilierii alianței continuă șantajul la adresa primarului general Nicușor Dan pentru ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, omul propulsat în funcție în locul lui Vlad Voiculescu, să primească putere totală pentru a lua decizii în domeniul sănătății și mână liberă pentru gestionarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.