Consiliere specială pentru urșii panda din China, unde s-a produs cutremurul de 7

Publicat: 23 04. 2013, 23:19
Urşii panda dintr-un complex natural localizat în apropierea epicentrului puternicului seism de 7 grade care a lovit în weekend provincia chineză Sichuan sunt şocaţi şi au nevoie de o consiliere specială,...

Urşii panda dintr-un complex natural localizat în apropierea epicentrului puternicului seism de 7 grade care a lovit în weekend provincia chineză Sichuan sunt şocaţi şi au nevoie de o consiliere specială, relatează RIA Novosti.

Deşi un grup de animale a rămas calm în timpul cutremurului, multe altele au „suferit din cauza şocului” şi au nevoie de îngrijiri speciale şi chiar terapie psihologică, a declarat Heng Yi, un purtător de cuvânt al complexului Bifengxia.

Îngrijitorii se joacă cu ursuleţii, care s-au speriat cel mai tare, în încercarea de a le elimina tensiunea, potrivit sursei citate.

Complexul găzduieşte 61 de panda giganţi şi peste jumătate dintre aceştia au fost transportaţi acolo cu cinci ani în urmă, când Rezervaţia Naturală Wolong în care trăiau a fost distrusă de un cutremur de 8 grade, soldat cu moartea a circa 70.000 de oameni.