Congres PSD | Simona Bucura Oprescu: Încheiem cea mai mare reformă a sistemului public de pensii din România, asumată şi făcută de PSD

Publicat: 24 08. 2024, 13:10
Foto: Simona Bucura Oprescu / Facebook
Simona Bucura Oprescu, a declarat sâmbătă, pe scena Congresului PSD că partidul finalizează cea mai mare reformă a sistemului public de pensii din România. Ea a evidențiat că această reformă, asumată și realizată de PSD, este cea mai importantă inițiativă a Guvernului Ciolacu, continuând eforturile începute de Lia Olguța Vasilescu.
Ministrul Muncii i-a mulțumit lui Marcel Ciolacu pentru sprijinul constant acordat în finalizarea reformei, subliniind că aceiași critici ai Legii pensiilor sunt cei care au dorit plafonarea la 9,4% din PIB. În ceea ce privește sprijinul electoral, ea a afirmat că „pe Marcel Ciolacu îl vor face președinte românii și implicit pensionarii”.

„Noi încheiem cea mai mare reformă a sistemului public de pensii din România. Noi toţi simţim nevoia de echitate, nevoie de echilibru în sistemul de pensii. Este o reformă asumată şi făcută de PSD, cea mai importantă reformă a Guvernului Ciolacu. Este o reformă care continuă ceea ce a început Lia Olguţa Vasilescu, o reformă pe care cei de dreapta au încercat să o blocheze.

Mulţumesc domnului Ciolacu pentru sprijinul pe care l-a acordat permanent pentru a finaliza această reformă. România nu trebuie să uite nicio clipă că tocmai cei care acum atacă Legea pensiilor sunt aceiaşi care au vrut să condamne pensionarii la sărăcie impunând acel plafon din PIB de 9,4%.

Am fost întrebată dacă pensionarii îl vor face preşedinte pe Marcel Ciolacu. Răspunsul meu a fost că pe Marcel Ciolacu îl vor face preşedinte românii şi implicit pensionarii”, a spus Simona Bucura Oprescu.