UPDATE// Congres extraordinar PNL: Nicolae Ciucă a fost ales președintele partidului

UPDATE// Congres extraordinar PNL: Nicolae Ciucă a fost ales președintele partidului
Sursa Foto: Inquam Photos / George Calin

UPDATE: ora 13:30//Nicolae Ciucă a fost desemnat duminică președinte al PNL în cadrul unui Congres extraordinar, cu 1.060 voturi din cele 1.120 exprimate de delegați. 60 de voturi au fost anulate.

„Nu este un privilegiu să ocupi această funcție, este o onoare şi o mare responsabilitate pentru ceea ce ne-am asumat să facem. Dincolo de ceea ce s-a spus pentru susținerea moțiunii, în acest moment vreau să precizez că mă bazez foarte mult pe ceea ce înseamnă coeziunea membrilor PNL, pe ceea ce înseamnă spiritul şi valorile despre care am făcut vorbire. Dar cel mai mult mă bazez pe oamenii din PNL care vor fi alături de noi pentru a putea să ne îndeplinim obiectivele asumate. Principalul obiectiv asumat este acela de a reda unitatea partidului de a asigura stabilitate lui şi de a face tot ceea ce ne stă în putină să putem să dezvoltăm România. Să facem o Românie puternică, așa cum ne dorim noi toți”, a declarat proaspătul președinte PNL.

–ȘTIRE INIȚIALĂ–-

Nicolae Ciuca devine astăzi oficial presedinte al PNL. Membrii Partidului Național Liberal Liberalii se reunesc, duminică, într-un Congres Extraordinar, la Palatul Parlamentului, pentru a îl alege nou preşedintele, deoarece este singurul candidat la această funcție. Evenimentul are loc la doar șase luni de la ultimul congres, în care 5.000 de delegaţi îl aleseseră pe Florin Cîţu la şefia partidului. De data aceasta, la Congresul organizat în grabă vor participa doar 1.300 de delegaţi, din întreaga țară.

Nicolae Ciucă speră ca PNL să-și găsească echilibrul, rostul și direcția

„Partidul Național Liberal va vota moțiunea pe care am depus-o „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică. Sper ca prin acest demers asumat, PNL să-și găsească echilibrul. Nu suntem într-o situație simplă, dar am convingerea ca vom putea sa ne găsim un rost si o direcție. Trăim într-o situație geopolitică deosebit de gravă, iar pentru noi, cel mai important obiective este să guvernăm țară. Important este să avem stabilitatea necesară să putem să guvernăm țara. Nu sunt un om cu experiență politică ceea ce poate să constituie un atu. Cred că în politica românescă este nevoie si de oameni noi. Prin tot ceea ce am reușit să asigura pana acum, echilibrul necesar pentru funcționarea guvernului va coaliției  se va întâmpla si in interiorul partidului”, a declarat Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu regretă că nu și-a dat demisia de la șefia PNL când s-a făcut alianța cu PSD

Suntem in politică, oamenii mai intră, mai pleacă în partide, se mai schimbă. Eu sunt liberal și în partid și în afară.[n.r. Mesajul pentru Nicolae Ciucă este] să nu uite de electoratul liberal. Suntem aici pentru ca am fost votat de oameni pentru principii liberale, investiții. Anul trecut am avut o creștere a PIB mai mare decât ne așteptam. Anul acesta lucrurile s-au deteriorat. Acesta este testul, dacă situația se înrăutățește, colegii mei au greșit… Din primul moment nu am fost confortabil cu această alianță cu PSD-ul. Echipa m-a votat pentru că eram cel mai mare adversar al PSD-ului. Când a avenit alianța, am vrut să nu merg mai departe.  Trebuia să mă retrag atunci. Este regretul meu. Partidul Național Liberal nu trebuie să-și piardă identitatea și să aibă masurile liberale din programul de guvernare. Dacă nu, riscul este să apară altcineva „, a transmis Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara