Conflict în Parlament. Deputatul PNL Florin Roman acuză că a fost lovit de Dan Vîlceanu / Acesta a primit sancțiunea maximă din partea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor (VIDEO)

Publicat: 21 05. 2024, 15:33
Actualizat: 21 05. 2024, 16:08
Sursa foto: Captura video

Deputatul PNL Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu, în prezent deputat neafiliat, că l-a „agresat fizic” și că l-a lovit cu genunchiul în nas.

În imaginile filmate în plen se vedea cum Florin Roman ține o batistă la nas. Pe de altă parte, Vîlceanu se apară spunând că „nu a fost o bătaie” și că a fost „provocat”, iar situația „s-a tensionat”.

„Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată”, a declarat deputatul PNL, Florin Roman, într-o postare publicată pe Facebook.

„I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen”, a spus Roman.

Florin Roman a anunțat că va depune plângere penală împotriva lui Dan Vîlceanu și că va merge la Institutul de Medicină Legală.

“Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a precizat deputatul Florin Roman.

Deputatul Dan Vîlceanu s-a apărat spunând că „nu a fost o bătaie” și că „doar l-a luat după umeri și l-a condus afară din sala de plen” după ce au avut un schimb de replici.

„Nu vreau să intru în scandaluri marca Roman”, a spus pentru HotNews.ro deputatul, fost membru al PNL, care în octombrie a plecat din partid.

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi de la Camera Deputaților arată clar că a existat o confruntare fizică între cei doi, Dan Vîlceanu ținându-l de gât și împingându-l pe un culoar pe Florin Roman.

La un moment dat, Vîlceanu se apleacă peste Florin Roman și pare să îl muște de nas. Cei doi ies din cadru și Dan Vâlceanu reapare după câteva secunde, când intervine un alt deputat.

Sancțiunea primită de Dan Vîlceanu

În urma scenelor violente din Parlament, Dan Vîlceanu, a primit o sancțiune maximă din partea Comisiei Juridice, astfel, că parlamentarul va avea tăiat 50% din salariu timp de 6 luni şi diminuarea timpului de vorbire la doar 10 secunde, în plen, timp de 3 luni, transmite News.ro.

Nu a fost singurul conflict din Parlament. Noi scene violente au fost surprinse la scurt timp după altercația dintre deputatul PNL Florin Roman și deputatul neafiliat Dan Vîlceanu.

Laura Vicol, filmată în timp ce lovește un deputat

Deputata PSD Laura Vicol a fost surprinsă în plen în timp ce lovește un coleg parlamentar care îl filma cu telefonul de la distanță pe Florin Roman, prezentându-l drept “victma violenței din Parlament.”

Vizibil deranjată de acest lucru, Laura Vicol vine spre deputatul care filma și îl lovește cu violență, în timp ce imaginile se întrerup brusc.

“După cum vedeți, avem o victimă a violenței din Parlamentul României…și o apărătoare a agresorilor, a interlopilor și a răufăcătorilor…”, este declarația deputatului care a filmat-o pe Laura Vicol.