Concluzii șocante în comisia pentru alegerile din 2009: Scrutinul a fost fraudat. Băsescu și liderii PDL, acuzați de grup infracționar (VIDEO)

Concluzii șocante în comisia pentru alegerile din 2009: Scrutinul a fost fraudat. Băsescu și liderii PDL, acuzați de grup infracționar (VIDEO)

Scandal miercuri în comisia parlamentară de anchetare a alegerilor prezidențiale din 2009! În ziua în care parlamentarii trebuie să întocmească raportul final care să fie înaintat către plen, aleșii PNL și PSD s-au certat privind acest document, iar opoziția a decis să părăsească sala.

Daniel Fenechiu a ieșit însă în fața jurnaliștilor și a citit din concluzii pe care comisia dorește să le trimită spre vot în plenul reunit al Parlamentului. Printre acestea se numără faptul că scrutinul prezidențial a fost fraudat, iar Traian Băsescu împreună cu lideri importanți ai PDL de la acel moment, precum Emil Boc, Vasile Blaga sau Elena Udrea, se fac vinovați de infracțiuni penale precum: inițierea de grup infracționar organizat, fals și uz de fals, înșelăciune sau abuz în serviciu.

Concluzii șocante în comisia pentru alegerile din 2009: Scrutinul a fost fraudat. Băsescu și liderii PDL, acuzați de grup infracționar

#DIRECT_ONE_1jm5ht#

Raportul final al comisiei va fi înaintat către plenul reunit al Parlamentului care îl va vota. Dacă acesta trece în plen, atunci va devenit document legal, publicat în Monitorul Oficial, iar instanța este obligată să se autosesizeze și să cerceteze faptele.

Acest dosar al alegerilor din 2009 a fost deja în atenția Parchetului General, dar procurorii au decis clasarea sa.

Ancheta a pornit ca urmare a dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dan Andronic despre întâlniri ce au avut loc în noaptea turului doi al alegerilor prezidențiale acasă la Gabriel Oprea. La aceste întâlniri ar fi participat și directorul SRI, George Maior, adjunctul Florian Coldea, sau șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`