Noile măsuri luate de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Bode: „Nicăieri nu scrie că închidem granițele, ca să fie clar!” (VIDEO)

Noile măsuri luate de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Bode: „Nicăieri nu scrie că închidem granițele, ca să fie clar!” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, premierul interimar, și Marcel Vela, ministrul interimar de Interne, au anunțat măsurile luate în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, pentru a preveni răspândirea coronavirusului pe teritoriul României.

Orban a precizat încă de la debutul cofnerinței de presă că școlile vor fi închise în perioada 11 – 22 martie. Vor fi închise toate instituțiile de învățământ preuniversitar, atât de stat, cât și cele private: grădinițe, școli, licee, postliceale, a precizat Monica Anisie, ministrul Educației. (Detalii AICI)

Orban a mai spus că au decis întărirea controlului la frontieră pe transportul rutier și feroviar.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport în perioada 10 martie – 31 martie, înspre și dinspre Italia. Operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația de a comunica românilor că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.

Operatorii feroviari vor avea obligația să afișeze mesaje prin care românii din Italia vor fi informați că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.
Românii care se vor îmbarca din Italia spre România vor intra în carantină pe teritoriul țării noastre

Se sistează programele de studii privind schimbul de experiență până la 31 martie.

Se suspendă stagiile în spitale pentru cursanții școlilor postliceale.

Unitățile de alimentație publică – magazine – sunt obligate să ia măsuri de dezinfecție frecventă și să ia măsuri ca să evite aglomerarea de persoane în special la casele de marcat. Măsura se adoptă în 48 de ore.

Sunt permise adunări cu sub 200 de participanți fără avizul DSP.

Să fie analizată munca la domiciliu pentru o parte din personal, acolo unde e posibil

La nivel național autoritățile intensifică acțiunile preventive în spații publice – gări, autogări, piețe, pentru conștientizarea populației să respecte măsurile de sănătate publică”, a declarat, la rândul său, Marcel Vela.

„Nicăieri nu scrie că închidem granițele, ca să fie clar”, a insistat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Orban a explicat în acest context că „nu avem bază legală să oprim cetățenii români sau europeni să intre în țară”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”