Comisia Juridică din Senat dă raport favorabil numirii lui Toni Greblă la Curtea Constituţională

Publicat: 16 12. 2013, 16:45
Foto: B1 TV

Comisia Juridică a decis, luni, cu unanimitate de voturi, să înainteze plenului un raport favorabil pentru numirea lui Toni Greblă în funcția de judecător al Curții Constituționale, din partea Senatului României.

Anunțul a fost făcut la finalul ședinței Comisiei juridice de către președintele Tudor Chiuariu. Votul de învesitură din plen a fost unul fulger, după o audiere de un sfert de oră în Comisia juridică, în acastă după amiază, imediat după vacantarea postului lui Motoc.

PDL a părăsit plenul în momentul începerii votului.

Toni Greblă a declarat că este o imensă responsabilitate şi nu este uşor să te desparţi de o activitate în Senat, timp de mulţi ani.

„Vine o vreme în care trebuie să mai schimbi câte ceva în activitate. Eu, în întreaga mea activitate, m-am ghidat de cele mai multe ori nu după dorinţe individuale sau după dorinţe de grup. Întotdeauna am pus mai presus interesele ţării şi, din acest punct de vedere, intenţionez ca activitatea, dacp voi fi confirmat de Senat, să fie în aşa fel desfăşurată încât populaţia, mass-media, unele cercuri din România să nu mai vorbească despre această împărţire care nu este deloc folositoare activităţii Curţii Constituţionale”, a spus Greblă, precizând că speră ca instituţia Curţii Constituţionale să fie în continuare garantul respectării Constituţiei şi a statului de drept în România.

Toni Greblă, votat de Senat la Curtea Constituțională